Reisetips Island - Sveve over Reykjavik

Den beste måten å få full oversikt over en ny by er å innta den i fugleperspektiv. Vi tok oss derfor en helikoptertur med Nordurflug Helicopter Tours opp til fjellet Esja for å få skikkelig overblikk over Reykjavik. 

Sentrum av Reykjavik sett fra luften
Det første som slo meg idet vi steg opp over sentrum av Reykjavik var alle fargene. Byens bygninger strålte mot oss i et fargerik miks. Takene var i både blått, grønt, rosa, oransje, hvitt og rødt, mens bygningskroppene varierte i ulike pastellfarger. En veldig fargerik opplevelse med andre ord.

Fargerikt!
   
Snakk om kremplass!
Vi fløy i et lite helikopter med plass til 4 personer inkludert piloten, men Nordflugur har flere helikopter med plass til inntil 8 passasjerer. I vår lille farkost fikk alle vindusplass og kunne nyte utsikten hele tiden.

Fra toppen av Esja. Reykjavik brer seg utover dalen.
Vi landet på et lite platå på toppen av Esja, og hadde stupbratte fjellsider på alle kanter. Fantastisk utsikt over hele Reykjavik møtte oss.

Vårt lille helikopter venter tålmodig til fotoshooten på platået er over.

Landskapet var helt ulikt noe jeg har sett tidligere
Landskapet på platået bar veldig preg av at dette er et ekstremt værhardt miljø. Det så nesten ut som mosen hadde blitt blåst sammen i små striper og pølser som klorte seg fast i det steinete underlaget.

Bratte og dramatiske fjellsider
Vår tur tok i overkant av 30 minutter, men Nordurflugur tilbyr også mange andre, ferdige turopplegg med varighet fra 15 minutter til 5 timer. Bl.a. kan du bestille transport til Blue Lagoon, ta den klassiske Golden Circle-turen fra luften eller besøke isbreer og vulkaner. I tillegg kan du bestille spesialreiser som er skreddersydd til ditt formål. Om det er fisketurer i villmarken, off-piste skiopplevelser eller du bare vil ha transport til et litt avsidesliggende hotell kan det fikses.

Flott utsikt fra helikopteret.

Snæfjellsjøkul! Kanskje den mest magiske og myteomspunne vulkanen på Island.
Etter en herlig og luftig tur over Reykjavik fortsatte vi vår oppdagelsesferd på Island mot vestfjordene. Vi la ut på en roadtrip til Snæfjellsnes med den mektige vulkanen med isbre på toppen, Snæfjellsjøkul, helt ytterst. Fortsettelse følger... 

Flere reisetips til Island finner du her:
Blue Lagoon på Island - luksus i lyseblått
Thingvellir i oktober - en fargeeksplosjon
Sjømat rett fra havet - havsafari ved Stykkisholmur
Roadtrip Snæfjellsnes: Reisetips Island del 1
Roadtrip Snæfjellsnes: Reisetips Island del 2 
Reisetips Island - Sveve over Reykjavik


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , , , , , , ,