Roadtrip Snæfjellsnes: Reisetips Island del 2, Budir Hotell

Etter en dag spekket med flotte naturopplevelser, god mat og mange mil i bil på Island var det på tide å slå seg til ro for natten. Reservasjonen på rom var klar på Hotell Budir og vi var veldig spente på hva som kom til å møte oss. Vi hadde tidligere på ettermiddagen passert hotellet på vei mot Hellnar. Da så vi det som en liten hvit bygning plassert for seg selv ved sjøkanten i det massive landskapet.

Budir Hotell.
Noen plasser har bare en magisk stemning over seg, og Hotell Budir er ett av disse. Både plasseringen ute og atmosfæren inne oser av historie og gode vibber.

Hotellet er plassert i kanten av et lavafelt, nært sjøen, med flott utsikt direkte mot Snæfjellsjøkul. Bygningen var opprinnelig leiligheter, men siden 1947 har det vært hotelldrift her. Bygningen og dets havneområde var lenge en travel handelsplass, og tanken på å bygge hotell kom som følge av et ønske om å ha en rekreasjonsplass tilgjengelig om sommeren for både innbyggere og tilreisende.

Flott utsikt mot sjøen fra hotellbarens sofaområde
Hotell Budir har en rik historie oppigjennom tidene, med skiftende eierskap og skiftende drivere, men hovedfokuset har i det store og hele vært på kvalitet. Bruk av lokale kvalitetsråvarer, dyktige kokker, personlig service og innovative grep for å gi det lille ekstra til gjestene, har preget driften i alle år.

I 2001, under en periode med full oppussing og opprusting av hotellet, brant det ned til grunnen og Snæfjellsnes mistet en bygning som hadde satt preg på området i mange år. Heldigvis ble hotellet gjenoppbygget fra grunnen av, og stod ferdig sommeren 2003.

Vi fikk rom plassert på loftet, med koselig skråtak og vindu ut mot havet og den lille sorte kirken som ligger like ved. Plassert i dette landskapet kommer alle rommene med fantastisk utsikt, enten det er mot de massive fjellene, mot sjøen og kirken eller mot lavafeltet, Snæfjellsjøkul og krateret.

Hyggelig bar med koselig stemning og gode historier
Før vi inntok en herlig middag i restauranten tok vi oss en velfortjent drink i baren. Flott å slappe av i hjemmekoselige omgivelser etter en lang dag på veien. Med drinkene fikk vi også gode historier om hotellet, området rundt og om Islands litt merkelige alkoholpolitikk frem til for ikke så lenge siden. Øl var nemlig ulovlig å selge på Island frem til 1988, selv om man kunne nyte både sprit og vin lovlig. Nå foregår det både produksjon og salg av veldig godt øl på øyen.

Inngangspartiet på Hotell Budir med et hyggelig avslappingsområde
I restauranten inntok vi en velsmakende 5-retters middag basert på ferske lokale råvarer. Spisesalen var intim og klassisk i uttrykket, og servicen helt upåklagelig. I slike omgivelser er det veldig passende å spise godt og lenge.

Siden hotellet ligger helt for seg selv, og det stort sett ikke er annet kunstig lys i området, er det en ypperlig plass for å observere himmelen når det mørkner.  Heldigvis var det skyfritt og vindstille ute den kvelden vi var der, så etter middag tok vi oss en tur utenfor og fikk nyte synet av en ubeskrivelig stjernehimmel med både nordlys, tett i tett med stjerner og masse stjerneskudd. Magisk!

Den lille sorte kirken ligger like ved Budir Hotell.

Like ved hotellet ligger det en liten sort kirke. Vi fikk dessverre ikke tid til å gå inn i den, men det er mulighet for omvisninger. Spaserturer i lavalandskapet er også en god fritidsaktivitet. Midt i lavafeltet ved Budir finnes det også et krater som det er mulig å spasere til og til og med klatre oppi. Lavafeltet er også fullt av blåbær om sommeren for dem som liker å plukke bær.

Hotell Budir, med alt de har å by på av komfort, kunnskap, historie, service og imøtekommenhet, kombinert med et område fullt av kontrastfylt natur med spennende segner og myter knyttet til, gir deg en magisk totalpakke du skal lete lenge etter å finne maken til. Stedet gav ihvertfall meg masse positiv energi og er en plass jeg vet jeg bare må tilbake til så fort som mulig.

Anbefales - rett fra hjertet!  


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , , , , , , , , ,