La deg friste - Slow Food Festival i Sopot

Helgen 25.-26. juni 2016 arrangeres det en matfestival utenom det vanlige i Sopot. Sopot Slow Food Festival fokuserer på å presentere de besøkende for kortreist, lokalprodusert og tradisjonsrike råvarer skapt til de lekreste retter. Alle utstillerne er lokale produsenter, restauranter og serveringssteder, noe som er en stor fordel om du finner smaker du liker godt.

Beskrivelser og bilder i denne blogposten er fra min deltakelse på Sopot Slow Food Festival i 2014 som ble gjennomført etter invitasjon fra Visit Poland og turistinformasjonen for Pomorskie regionen. Årets program kan være annerledes enn da jeg besøkte festivalen, så sjekk hjemmesiden for oppdatert program. 


Festivalen finner sted på Molo, Europas lengste trebrygge, som stikker over 500 meter utover i sjøen fra Sopotstranden. På bryggen står det ut stort utvalg boder tett i tett og frister besøkende til en "smaksprøve" eller flere.


Det er en avslappet stemning på selve festivalen. Folk rusler rundt på piren, prater, smaker og smiler. Det synes som alle er i godt humør. Vil du ta en pust i bakken er det satt frem fluktstoler og der er benker tilgjengelig flere steder.


Festivalen har satset på å vise frem det store utvalget av restauranter og kafeer i Sopot og området rundt, og presenterer også polske spesialiteter presentert på både en tradisjonell og en ny måte. Dette er virkelig en festival som viser motstykket til Fast Food.


Under festivalen benyttes det selvsagt selvsagt ferske, lokale råvarer, selv om rettene i seg selv ikke er de tradisjonelle polske. Med Østersjøen like utenfor er det ikke rart at det blir endel fisk på menyen, både som sushi og i andre former.


Kjøper du festivalbillett med kuponger kan du hente deg en herlig "smaksprøve" i hele 5 av bodene. Du velger selv hvilken bod du ønsker å teste ut, og er det noe du liker ekstra godt kan du bruke alle bongene i samme bod.Fargerike dekorasjoner gjør det ikke bare til en fornøyelse for ganen, men også for øyet, og noen benytter spenstigere virkemidler for å lage retter som er både smakfulle og sunne. Under ser du hurtigversjonen under fremstillingen av frozen smoothie laget på ferske bær.Ble du litt fristet til å smake på all den gode maten? Festivalen arrangeres som nevnt helgen 27.-28. juni i Sopot, som ligger kun en kort kjøretur utenfor Gdansk.

Vil du ha flere kulinariske opplevelser i Sopot? Les om det unike og superkoselige frokostmarkedet som arrangeres utendørs hver lørdag i sommerhalvåret.

Flere tips og råd til et herlig opphold i Sopot finner du også her.


Følg Norske reiseblogger i sosiale medier:


Beskrivelser og bilder i denne blogposten er fra min deltakelse på Sopot Slow Food Festival i 2014 som ble gjennomført i samarbeid med Visit Poland og turistinformasjonen for Pomorskie regionen

Etiketter: , , , , ,