Reisetips Polen - Frokost i det grønne i Sopot

Frokost kan inntas på så mange ulike steder, men hva er vel koseligere enn å spise frokost ute i det fri? I Sopot kom vi over et fantastisk koselig frokostmarked hvor familier og par, enslige og venneflokker kom for å nyte dagens første måltid i parken.I parkområdet var det satt ut bord med rutete duker og enkle stoler for fri benyttelse. Mange hadde også med seg picknick teppe og laget sin egen koselige frokostplass i skyggene av trærene. 


Rundt hele parken gikk der en gangsti som var fylt med salgsboder med ulike lokale produkter. Her var det bare til å velge og vrake fra et stort utvalg av de lekreste matretter, både for å innta i parken og for å ta med hjem.Her var produkter for enhver smak. Både noe for de som liker å starte dagen med noe søtt, og de som liker å starte dagen med noe salt. Det var også mulig å kjøpe både ferdig smurte smørbrød eller ett brød og pålegg for å smøre selv. En liten kake eller fruktsnacks til slutt manglet det heller ikke på.


Store kurver fylt med søte jordbær gikk unna på frokostmarkedet. Etter sigende skal de beste jordbærene i Polen være dyrket i dette området.


Nystekte pannekaker med enten salt eller søtt fyll duftet helt herlig! Med et slikt utvalg av lokale produkter kan man spise en rolig frokost i mange timer. Det var bare til å la seg friste.


Etter noen runder rundt parken for å se på alt som var i salgsbodene satt vi oss ned med lokale ost- og pølsespesialiteter, bakervarer og en energidrikk. En avslappet og rolig stemning preget hele området. I et eget lite område var det laget til en liten lekekrok for barna hvor de kunne tegne og male og spille ulike spill, så det var tilrettelagt for en avslappet stund for både store og små.


Frokostmarkedet i Sopot er åpent hver lørdag kl. 9-16 fra mai og ut september. Ta gjerne en tur innom og bli både til frokost og lunsj. Har du med et lite teppe kan du slappe av på plenen mellom "slagene".

Besøket i Sopot var tilrettelagt av den Polske Turistforeningen i samarbeid med det lokale turistkontoret i Sopot.

Følg oss i sosiale medier:


Etiketter: , , , , ,