Reisebrev fra Sopot, Polen

Badebyen Sopot ved Østersjøen på "Polens riviera" byr på en herlig og avslappet atmosfære. Livet går liksom litt roligere og mer avslappet for seg, ihvertfall på dagtid.Ta en spasertur på Molo, Europas lengste trebrygge, som stikker over 500 meter ut fra Sopotstranden. Her vandrer det både familier med barn og kjærlighetspar og nyter synet av seilbåter og yrende badeliv på stranden innenfor. Ytterst finner du også en hyggelig restaurant for en lett lunsj eller noe forfriskende i glasset. Husk å kjøpe billett i luken ved siden av inngangen av moloen.


Luksushotellene ligger på rad og rekke langs stranden, og her er herskapelige Grand Hotell sett fra Molo.  Hotellet har egen casino og en stor velværeavdeling med spatilbud i underetasjen. Der er også en hyggelig hage nedenfor hotellet for rekreasjon. Stilfulle, store rom med herlige senger, nydelig frokost og en koselig champagne bar i innganspartiet var også et stort pluss her.


På godværsdager vrimler det av folk på stranden. Her kan man slappe av i store lounge-komplekser eller hygge seg med strand- og vannsport.


En av de mest kjente og spesielle bygningene i Sopot er Crooked House. Her finner du små kafeer og cocktail barer samt en litt spesiell nattklubb i øverste etasje hvor damer utkledd som sorte engler svinger i husker fra taket over dansegulvet :)


Hovedgaten i Sopot byr på tett i tett med restauranter, barer, nattklubber, cafeer og ulike fastfood-konsepter. Butikker glimrer nesten med sitt fravær, så shopping bør du gjøre unna på kjøpesenteret Alma like utenfor byen. På Alma finner du det meste av merkebutikker til en ganske grei pris :) Sentrum er vist kun ment for fornøyelse, og det finnes det massevis av!


Markedsplassen er et yndet møtested både på dagtid og kveldstid. Servering står i sentrum også her. I tilknytning til plassen finner du også litt "finere" restauranter og serveringssteder.


Gianni Restaurant ligger i ene enden av plassen og serverer utsøkt italiensk mat. Prisene er veldig hyggelige selv på litt finere plasser. En nydelig 2 retters lunsj servert med en flaske god vin, flaskevann og espresso etterpå kom på ca. 180,- pr. person. Ikke noe å si på det...


Det absolutte in-stedet kveldstid i Sopot sensommeren 2012 var Spatif. En herlig blanding av vintagemøbler og tilbehør utgjorde interiøret, blandet med en stilig fotoutstilling som hang fra taket. De fleste bordene var solide, lave og dekket med stålplate for å kunne danses på, og de ble flittig brukt av gjestene! :) Uhøytidelig og stilfullt på samme tid. Dyktig DJ satte en spiss på kvelden.

For å komme til Sopot flyr du til Gdansk. Fra flyplassen er det kun 25-30 minutter med taxi. God reise!


Følg oss i sosiale medier:


 

Etiketter: , , , , , , , , ,