Hit vil nordmenn reise, bo og kjøre bil i 2015

Vi er snart ferdig med 2014, og et helt nytt og ubrukt reiseår ligger foran oss. Mange har allerede bestilt sine fly, hotell og leiebiler for sine neste weekend- og ferieturer, men hvor foretrekker nordmenn å reise i 2015? 

Vi har utarbeidet en oversikt med litt informasjon om de 10 mest populære destinasjonene nordmenn ønsker å reise til i 2015. Listen er utarbeidet på bakgrunn av statistikk fra Dohop.no sin flysøkemotor. Listen tar kun for seg utenlandske destinasjoner, slik at alle søk på innenlandsflyvninger ikke er med i oversikten. Nederst i artikkelen har vi også satt opp en kort oversikt over hvor nordmenn har booket flest hotellovernattinger og leiebiler for 2015.

Hit vil vi reise i 2015

10. Paris - Frankrike

Paris har alltid vært et yndet reisemål for nordmenn og kan by på en god miks av både kultur, opplevelser, shopping og restauranter. Den Franske hovedstaden er et eldorado for både par, barnefamilier og venner på tur. Gå ikke glipp av landemerkene Eiffeltårnet og Triumfbuen, og ta gjerne en tur opp på høyden Montmartre med basilikaen Sacré-Cæur og få en fantastisk utsikt over Paris. Shopping og champagne kan nytes i promenadegaten Champs-Élysées eller i ett av Europas eldste varemagasiner Galeries Lafayette. Kunstopplevelser får du i ett av verdens største museer Louvre og artige opplevelser og aktiviteter for hele familien finner du i fornøyelsesparken Disneyland Resort Paris.  

seinen i paris i solnedgang
Paris. Foto: Flickr user mustangjoe9. Malaga - Spania

Malaga er hovedstaden på Costa del Sol, og blir for mange sett på kun som en transit-by for sol og bad-turismen på Spanias solkyst. De mange norskeide ferieleiligheter og feriehus i området gjør at denne destinasjonen kommer høyt opp på reiselisten. Legg gjerne inn en ekstra natt eller to i Malaga om du benytter byen som inn- eller utreiseflyplass, og få med deg noen av byens severdigheter. For eksempel kan du besøke fødestedet til den kjente kunstmaleren Pablo Picasso eller tyrefekterarenaen Plaza de toros de la Malagueta som fremdeles er i aktiv bruk. Ellers er det å bare rusle rundt i gamlebyens mange trange gater eller i den nyrenoverte havnepromenaden en opplevelse i seg selv.

Malaga. Foto: Dohop.no

8. Alicante - Spania

I likhet med Malaga reiser mange solhungrige nordmenn til Alicante, Costa Blanca-kystens hovedstad, for å bo i hus og leiligheter i omkringliggende områder, for eksempel i Torrevieja hvor det finnes en stor Norsk "koloni". Alicante har i seg selv også et godt tilbud til turister med mange spennende severdigheter som "sjørøverøyen" Tabarca og middelalderfestningen Castillo de Santa Bárbara med, koselig shopping i gamlebyen El Barrio og restaurant- ot uteliv ved den trendy havnepromenaden Explanada d´Espanya.

Alicante. Foto: Flickr user Susoalenda 

7. Las Palmas - Spania

Også på syvende plass over Dohop.no sin liste over mest søkte flydestinasjoner for 2015 ligger en spansk by, Las Palmas. Las Palmas er provinshovedstad og den største byen på Kanariøyene. Kanariøyene kan tilby sol og bad-turisme hele året og er derfor en populær destinasjon også vinterstid for nordmenn. I tillegg til å ha gode båtforbindelser med de andre Kanariøyene fra havnen av Las Palmas, finnes det også et godt tilbud til turister i byen. Las Palmas er den perfekte kombinasjon av strandliv og storby på Kanariøyene, og på den tre kilometer lange sandstranden Playa de las Canteras nytes badelivet før man på ettermiddagene og kvelden kan shoppe i det store varehuset El Corte Inglés, nyte en matbit i de små tapasbarene eller ta del i det pulserende nattelivet.

strand med palmetrær Las Palmas
Las Palmas. Foto: Dohop.no

6. Dubai - De forente arabiske emirater

Dubai seiler stadig oppover listene over populære reisemål, og ikke bare for nordmenn. Byen, som er full av glam og luksus i en klasse vi ikke har sett maken til her i vesten, tiltrekker seg stadig flere internasjonale turister. I Dubai finner du blant annet Burj Khalifa som er verdens høyeste bygning, verdens største kunstige øygruppe The World, verdens største kunstige slalåmbakke i Ski Dubai og en av verdens største fornøyelsesparker Dubailand. En del av hotellene i Dubai er så luksuriøse at de sprenger kvalitetsskalaen for hoteller, som går fra 1 til 5 stjerner, og man kan derfor finne både 6 og 7 stjerners hoteller i byen.    

Dubai. Foto: dohop.no

5. Barcelona - Spania

Barcelona er den mest populære av 4 spanske destinasjoner på listen over foretrukne reisemål ifølge Dohop.no sin liste over mest søkte flydestinasjoner for 2015. Barcelona er Spanias nest største by, og en av de viktigste havnebyene i Europa. I Barcelona finner mange den perfekte blandingen av storbyweekend og badeliv, og tilbudene og severdighetene står nærmest i kø. Gå ikke glipp av det yrende folkelivet på La Rambla eller havnepromenaden med restauranter og barer tett i tett. Nyt strandlivet på en av de 7 strendene som ligger i umiddelbar nærhet til byen og besøk det fremdeles uferdige praktbyggverket Sagrada Familia om du er i byen.

Barcelona. Foto: dohop.no


Les også om shopping i Barcelona her

4. Orlando - USA

Orlando blir også kalt Verdens Underholdningshovedstad, og lever virkelig opp til navnet. Fornøyelsesparkene står i kø og besøkende kan bl.a. ta en tur i Disney World, Universal Studios, Epcot senteret og Sea World for å nevne noen. På grunn av sine mange tema- og fornøyelsesparker er Orlando et perfekt sted for barnefamilier å feriere.

Orlando. Foto:  Flickr user ricardo_mangual

3. New York - USA

Verdensmetropolen New York er et svært populært reisemål for nordmenn, også i 2015. Byen, som også har kallenavnet The big Apple, er et eldorado for storbymennesker i alle aldre, og har i tillegg mange små og store parkområder. For å koble av etter hektiske dager, legg derfor inn en rusle- eller joggetur i Central Park. Gå ikke glipp av utsikten fra Empire State Building og Top of the Rock eller reklamejungelen på Times Square. Ta gjerne en båttur rundt hele eller halve Manhatten, da får du i tillegg til en avslappende båttur også muligheten til å se Frihetsgudinnen. Shoppingmulighetene er uendelige, men Soho, Fifth Avenue og 34th Street kan anbefales. For et godt måltid finner du restauranter fra alle verdenshjørner bl.a. i Hells Kitchen.

gule taxier i New York
New York. Foto: dohop.no


Les også flere reisetips til New York her

2. London - Storbritannia

Den engelske hovedstaden er, som alltid, et yndet reisemål for nordmenn på tur, og så også for 2015. London har supre shoppingmuligheter, bl.a. i Oxford Street, Regent Street og Kensington High Street, og er du på jakt etter et mer trendy og ungt miljø finner du massevis av hyggelige barer, cafeer, butikker og restauranter i Shordich. I SoHo finner du både et internasjonalt miljø og masse muligheter for å oppleve en musikal iløpet av oppholdet ditt. Gå ikke glipp av en fotballkamp om du besøker London. Byen har hele 6 klubber i Premier League og ytterligere 4 i Championship (1. divisjon) så mulighetene er mange. God utsikt over London får du fra London Eye, et 135 meter høyt pariserhjul.

London. Foto: dohop.no

1. Bangkok - Thailand

Det mest populære reisemålet nordmenn har søkt flybilletter til for 2015 hos Dohop.no, er Bangkok. Den thailandske hovedstaden er et shoppingparadis med over 250 kjøpesenter og varehus og masse utendørs markeder. Byen byr også på noen av verdens beste hoteller, deriblant The Peninsula og Shangri-La. Bangkok benyttes også som et utgangspunkt for reiser i Asia av mange backpackere, og Khao San Road er det naturlige møtepunktet for de mange reisende. Her finner du et stort utvalg hoteller, barer, butikker og restauranter i en trendy og ung atmosfære.

Bangkok. Foto: dohop.no


Her vil vi bo på hotell i 2015

Oversikten over nordmenns hotellbookinger på dohop.no går nesten hånd i hanske med våre foretrukne flydestinasjoner. For 2015 kommer vi til å tilbringe flest netter på hotell i Norge, Frankrike, Storbritannia, Island og Sverige. At Island seiler inn på listen for hotellovernattinger kan skyldes muligheten for å ha noen dager stop-over på Sagaøyen på vei til eller fra USA.

Ser vi bare på byene som topper listen for hotellbookinger, er Oslo, Reykjavik, Paris, Amsterdam og Bergen i tet.

Book dine hotellovernattinger her

Her vil vi kjøre bil i 2015

Det er heller ingen store overraskelser når det gjelder våre bookinger gjort  hos bilutleie firmaene via dohop.no. Vi har booket mest leiebil for 2015 i Norge, Spania, Island, USA og Frankrike, og vi foretrekker å plukke opp leiebilen vår i Oslo, Reykjavik, Alicante, Malaga og Nice. At Alicante og Malaga er langt oppe på listen kommer vel neppe som noen overraskelse når vi vet at mange nordmenn ferierer i egeneide hus og leiligheter i og rundt disse byene.

Bestill din leiebil her

Hvor går din første reise i 2015 til? 

Artikkelen er utarbeidet i samarbeid med reisesøkesiden Dohop.no

Følg oss i sosiale medier:


 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,