NYESTE

Reisebrev fra New York: del 5

Etter å ha opplevd Manhattan til fots på kryss og tvers noen dager, bestemte vi oss denne dagen for å se Manhattan fra sjøsiden. Vi fulgte 43rd street rett vestover mot Hudson River hvor sightseeingbåten Circle Line lå for kai.

Statue of Liberty 

Båten gikk fra pier 83 ved enden av West 42nd Street, og fulgte Hudson River sørover og ut forbi Ellis Island og Statue of Liberty, rundt sørsiden av Manhattan og opp på høyde med East 42nd Street før den fulgte nesten samme rute tilbake igjen til start. Turen var veldig flott i strålende solskinn! Den tok ca. 2 timer og billetten var en del av City Pass heftet vi kjøpte. Mye valuta for pengene der altså!

Manhattan Skyline sett fra området ved Statue of Liberty

Brooklyn Bridge

Grand Central Terminal

Etter den flotte båtturen satte vi kursen mot Grand Central Terminal og tok undergrunnen mot East Village. Her spiste vi en herlig sen lunsj, etterfulgt av en spasertur fra East Village til Chelsea. Målet for turen var todelt. Først posering utenfor Chelsea Hotel så en sniktitt på monteringen av en kunstutstilling som skulle åpne noen dager etterpå.

Legendariske Chelsea Hotel på West 23rd street mellom Seventh og Eight Avenue

Sniktitt på Michael Scoggins kunstutstilling i Chelsea

Etter en innholdsrik og opplevelsesrik dag både til vanns og til fots var det bare til å komme seg tilbake til hotellet og pakke kofferter. Avreisedagen kom altfor brått, og selv om vi hadde opplevd mye var det fremdeles masse vi gjerne ville hatt med oss.

Vi har hatt utrolig fine dager i NYC, og har blitt helt fasinert av denne levende, spennende, vennlige og varierte byen. Anbefales på det sterkeste !!! :)

Tidligere reisebrev om turen vår til New York finner du her:
Reisebrev fra New York: del 1
Reisebrev fra New York: del 2
Reisebrev fra New York: del 3
Reisebrev fra New York: del 4


Følg oss i sosiale medier:

2 kommentarer :

 1. Hei! Hvilket område på manhatten anbefaler du å bo i?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann!
   Det spørs litt hva du vil oppleve når du er i NYC. For førstegangsbesøkende vil jeg anbefale området rundt Times Square. Som førstegangsbesøkende bodde vi midt i smørøyet, 50 meter fra Times Square på 43 gate, i gangavstand til mange av severdighetene som Rockefeller center, Empire State Building, Broadway, Macys, Madam Tussau, 5th avenue med alle high class butikkene etc. samt gangavstand til Hudson River (hvor vi tok båttur rundt halve Manhatten fra) og Grand Central Terminal (undergrunn/tog). Her er nært til massevis av restauranter, kafeer og butikker. I området finner du mange både billigere og dyre hoteller.
   Mer fasjonable hoteller finner du lenger sørover på Manhatten, og området rundt Universitetet er også koselig.
   Mange velger også å bo på Jersey-siden av Hudson River. Her er litt rimeligere for større/finere rom eller leiligheter, men du er avhengig av bane eller taxi for å komme deg til og fra Manhatten.
   Lykke til på turen! :)

   Slett

Vi håper du likte dette innlegget, og at det var informativt, nyttig og inspirerende. Vi setter stor pris på din tilbakemelding, så legg gjerne igjen en kommentar eller et spørsmål, så svarer vi deg så fort vi kan.

 
Copyright © 2014 Norske reiseblogger - reisetips og reiseinspirasjon. Designed by OddThemes