Lunsjhimmelen på L'illa Diagonal - Barcelona

L'illa Diagonal er et av Barcelonas flotte kjøpesenter med særegen arkitektur. Bygningen er konstruert som en liggende skyskraper men har to høyere platå i hver ende. I tillegg til 170 butikker og restauranter inneholder L'illa Diagonal også to 4-stjerners hoteller, to skoler, sportssenter, konferansesenter, dansehall og 48.000 kvm kontorareal. Et helt eget lite samfunn altså.


Senteret er integrert i lokalmiljøet gjennom at de har beholdt en del av de utvendige gatene inni senteret som handlegater og en bilpassasje midt under senteret. Dette var helt nødvendig for å få byggetillatelse også, da bygget er hele 334 meter langt.I underetasjen av senteret ligger lunsjhimmelen! Tidligere var det kun matmarked her, ikke servering, men for å holde omsetningen oppe fikk kjøpmennene tillatelse til å lage en liten serveringsdel i tilknytning til delikatesseutsalget. Det ble en knallsuksess, så nå er det rift om plassene når det nærmer seg lunsjtid.


Utvalget her er helt formidabelt, og ferskere råvarer er vel neppe å oppdrive. Kjølediskene med ferske råvarer ligger i front og tilberedningen av rettene foregår like i bakkant. Her kan man altså innta lunsjen samtidig som man ser seg ut dagens middagsingredienser.


Fersk fisk og skalldyr, kjempeutvalg av kjøtt, tapas, sushi, pizza og pasta, oster, vin og champagne side om side. Det du ikke finner her er nesten ikke verdt å savne.


Vi besøkte senteret akkurat da de åpnet for dagen, og det var altså like før det store innrykket. "Stille før stormen" passet veldig godt akkurat da. Etter en handlerunde i butikkene i etasjene yret det av kunder på alle serveringsstedene.


Herlig sjømat lagt på is! Mange av stedene hadde utnyttet plassen veldig godt, og egentlig bare laget en lang bardisk med høye stoler langs diskene. Hurtig tillaging og servering var også en av spesialitetene her. Viktig å overholde tiden når man kun har 30 minutter til rådighet for å få i seg dagens lunsj.


Enkelt betyr ikke nødvendigvis ulekkert. Her er det også veldig fokus på stil og atmosfære. Stedene er innredet i forhold til hva som serveres der og danner en variert og hyggelig stemning i kjelleren på L'illa Diagonal. Vel bekomme!


Følg oss i sosiale medier:


Etiketter: , , , , ,