Påskemarked i Praha

Påsketid i Praha er ensbetydende med et sydende markedsliv og påskestemning over alt! På alle åpne plasser og spesielt på Vaclav plassen og markedsplassen i Stare Mesto, gamlebyen, er det tett i tett med påskeboder.

Nå snakker vi påskeegg! 

I bodene finner du ulike håndlagete varer, hjemmelaget mat, mikrobryggeri øl, godteri og ulike souvenirer. Det minnet med andre ord om et skikkelig julemarked, men med et litt annet klima. 

I tillegg til påskemarkedet er det også mye pynt rundtom for å få alle i skikkelig påskestemning. Kjempestore egg og påskekyllinger var å finne både på toppen av bodene eller som et blikkfang foran de ulike utsalgsstedene.  

Her laget de Trdelník, et skillingsbolle-lignende bakverk som ble stekt snurret på et stor jernrør. Veldig søt og veldig god! :) 

I flere boder kunne vi kjøpe Trdelnik, et klassisk Tsjekkisk bakverk som stekes surret rundt store jernrør og serveres med sukker og kanel. Det skal etter sigende passe perfekt sammen med Tsjekkisk øl eller urtelikør. Duften av disse bakverkene fylte også markedet og gav en lun og hjemmekoselig assosiasjon. 

Strimler med påskefarget papir hang fra alle bodene, enten de solgte bakverk, grillmat, pølser, påskepynt, souvenirer eller dukker. Alle bodene var dessuten utformet i samme materiale/stil, så det ble en helhet selv om innholdet i dem var helt ulike.

Kjempestore påskekyllinger på taket av en salgsbod

Grillmat, bakverk, øl, klassiske tsjekkiske retter...matutvalget var stort og spennende

Fra de fleste trærne hang der egg, kyllinger, fjær og papirstrimler i påskefarger. Stemningsfullt!

Noen boder er litt mer forseggjort enn andre. Her kan man gå over en liten bro.

Underholdning og musikk er en selvfølge på ethvert vellykket marked. Abba-låter i korpsversjon farget hele den ene kvelden på markedsplassen i Stare Mesto...annerledes men spennende!

Det spesielle med Påske i Praha er også at ofte er våren kommet litt lenger enn her hjemme i nord. Er man riktig heldig kan man sitte ute og nyte et glass eller et måltid og kjenne på den skikkelig gode vårfølelsen. Har du planer om en tur til Praha kan du kanskje ha nytte av disse artiklene:

Reisebrev fra Praha: del 1
Reisebrev fra Praha: del 2


God påske, hvor enn du er!


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , ,