Reisebrev fra Praha: del 2; spennende matopplevelser

Det å finne små perler av serveringssteder, kafeer og restauranter som gir deg mer enn bare et måltid er ofte det som setter hele den gode stemningen på en reise. Gode matopplevelser er ikke nødvendigvis bare at maten er god, men det kan være at omgivelsene er spesielle, at servicen er noe utenom det vanlige eller andre unike ting knyttet til serveringsstedet.

I tillegg til å orientere oss på nett og i guidebøker om gode serveringssteder, hører vi vel så ofte på de med lokal tilknytning til stedet. I Praha hadde vi noen av våre aller beste matopplevelser på steder anbefalt av mennesker vi traff på vår vei. Her er et knippe av plassene vi virkelig falt for. 

Takrestauranten på Hotel U Prince

En unik restaurant på toppen av Hotel U Prince som ligger like ved torget i gamlebyen. Tilkomst via heis inne i hotellobbyen. Dette er den eneste restauranten som har en fantastisk utsikt over gamlebyen og områdene rundt. Her sitter du og nyter et godt måltid, et glass vin eller en drink og ser ut over Praha i fugleperspektiv.
Vi fikk utrolig god og personlig service de gangene vi var her, og både mat og drikke falt virkelig i smak! Anbefales på det varmeste. 

Bohemia Brut i en vinkjøler på takterassen på U Prince. Veldig god og rimelig tsjekkisk musserende vin i nydelige omgivelser!   Takrestauranten sett fra tårnet. Den ene siden er overbygget, så det går fint an å sitte her selv om ikke solen skinner 

Fra hotellets nettside. Link ligger i bildet

La Casa Argentina

Argentinsk Steakhouse med live latinamerikans musikk hver dag. Når vi var her hadde de også innslag av dansere. Kjempegod mat, veldig bra vinutvalg og god service kombinert med super stemning og spenstige rytmer gjorde dette til en helaften utenom det vanlige. Bestill bord på forhånd for her var det rift om plassene. Ligger i Dlouhá 35/730

Restauranten ligger egentlig litt anonymt til, og kan være vanskelig å lokalisere fra utsiden.
Fra restaurantens nettside. Link i bildet

U Minuty

Kjempekoselig italiensk restaurant på gateplan ved torget og den astronomiske klokken i gamlebyen (tvers over gaten for Hotel U Prince) Pizzaen her var helt på høyde med ekte italiensk pizza slik du får den i Italia. Hyggelige kelnere som strakk seg langt for å tilfredsstille alle gjestene. Vi var her på dagtid og fikk varme fra solen, men på kveldstid er uteområdet oppvarmet og det er mulighet for å trekke innendørs. 

Deilig i solskinnet på uteplassen til U Minuty

Fra restaurantens webside. Link i bildet.

Kampa Park

Kampa Park ligger ved elvebredden like nedenfor Karlsbroen, på borgsiden. Dette er en eksklusiv gourmetrestaurant med råvarer av høyeste klasse. Prisene ligger også i et litt høyere nivå, men likevel langt under norske restaurantpriser for tilsvarende restauranter her hjemme. De har også en utsøkt vinkjeller med over 150 viner tilgjengelig. Kampa Park er populær blant både lokale og internasjonale celebriteter. Restauranten ble opprinnelig startet og eies av nordmannen Nils Jebsen. Han har også flere restauranter i Praha samlet under Kampa Group. Kampa Park finner du i Na Kampe 8b.

Vi ble anbefalt restauranten av vår "privatsjåfør" Jan en kveld vi leide åpen bil med sjåfør, og senere også fikk en flott bysightseeing i dagslys. Les mer her om hvordan du også kan leie din egen privatsjåfør i Praha

Fantastisk mat, vin, utsikt og stemning på restauranten ved elvebredden, Kampa Park. 

Fra restaurantens webside.

Cowboys

Flott restaurant beliggende på vei ned fra borgen med en fantastisk uteplass. Inngang er fra nedsiden av bygget i gaten Nerudova 40. Vi spiste en herlig lunsj her på vår sightseeingtur fra borgen og ned mot sentrum. Veldig god mat og service og god atmosfære. Cowboys er en av de 6 restaurantene til Kampa Group.

På vei ut til terrassen går man gjennom inneområdet deres. Det er meget lekkert innredet i moderne cowboy-stil med kuskinn som et gjennomgående dekorelement. Lekkert!

Herlig uteplass hos Cowboys, like nedenfor Prahaborgen

Inngangspartien til Cowboys. Lekker bruk av kuskinn i interiøret

Fra restaurantens webside.

La Bodeguita del Medio

En liten bit av Havana i Praha. La Bodeguita del Medio er en Cubansk coctailbar og musikk restaurant. Her er levende musikk med spenstige rytmer om kvelden, og stedet har en rikholdig meny både på mat og drikke. Mørt og godt kjøtt og meget god service. Også meget god på Mojito! Restauranten ligger i Kaprova 5. Bestill gjerne bord, for også her var det rift om plassene i helgen.

Flott helhetlig interiør med lekre detaljer gav et cubansk uttrykk. Regningen fikk vi selvfølgelig presentert i en cubansk sigareske!

Fra restaurantens webside. Link i bildet

Her burde det absolutt være noe for enhver smak og lommebok. Kom gjerne med egne anbefalinger eller tilbakemeldinger i kommentarfeltet under :)

God reise og vel bekomme!


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , , ,