Opplev kulinariske Silversea!

Har du vært på cruise og følt deg litt «bundet» av restaurantens serveringstid, hvilken seating du er tildelt eller hvilket bord du må sitte på kveld etter kveld? Noen cruiseselskaper har sett at dette kan være en stressfaktor for gjestene, og valgt helt andre og mye mer fleksible løsninger om bord.

Luksuscruise-selskapet Silversea vet at deres gjester setter pris på mulighetene for å sosialisere og bli kjent med nye, spennende mennesker under cruiset, og måltidene er selvsagt intet unntak. På et cruise med Silversea har du derfor ingen tildelt seating, ikke et fast bord og ingen fast tid du må sette deg til bords på. Du kan med andre ord innta måltidene helt etter dine egne ønsker og benytte tiden til å bli enda bedre kjent med nye og gamle venner.

Silversea sin flåte består av små, luksuriøse skip som tar fra 100 til 540 gjester. Selv om skipene er små og intime har hvert skip et rikholdig utvalg av restauranter og serveringsmuligheter, og den italienske kulturens store fokus på kvalitetsråvarer gjenspeiles i høy grad ombord på skipene.

På mitt cruise med Silver Spirit fikk jeg oppleve hvordan den store valgfriheten på servering kan føre til spennende bekjentskap og hyggelige stunder med nye venner, samt at det åpner for muligheten for å trekke seg tilbake på lugaren og nyte et rolig kvalitetsmåltid på egen balkong eller suite. Valgfrihet er med andre ord det store hovedfokuset på et luksuscruise med Silversea.

Pool bar og Grill er et herlig sted for mat og drikke både på dag- og kveldstid

En ting jeg likte veldig godt om bord på Silver Spirit, var at porsjonene som ble servert var forholdsvis små. Ikke at man ikke skal bli mett, men små porsjoner betyr at man kan smake på flere retter, og så lenge det kommer i greie porsjoner det ikke noe problem å bestille mange retter til ett måltid og få en smak av av det meste iløpet av oppholdet.

Restaurantene

De mange restaurantene om bord på Silver Spirit har hvert sitt særpreg til ulike tider på dagen. På den måten opplevdes også samme lokale på en helt annen måte, avhengig av tidspunkt på dagen.

The Restaurant er skipets hovedrestaurant og her serveres det internasjonal mat i sofistikerte og elegante omgivelser basert på hvite duker, sølv, krystall og stearinlys, fra ala carte meny. Her finnes både en egen lunsjmeny og en middagmeny og her trenger man ikke å reservere bord på forhånd. Den romslige salen har mye plass og holder et svært høyt nivå på både mat, drikke og service.

The Restaurant er elegant og sofistikert innredet med sølv, krystall og stearinlys i hovedfokus


La Terrazza er åpen for både frokost, lunsj og middag. Restauranten benytter det beste av ferske, lokale råvarer på dagtid, og det mest utsøkte av italienske spesialiteter på kveldstid. Et kveldsmåltid ute på restaurantens terrasse anbefales for dem som setter pris på en ekte italiensk matopplevelse, men reserver gjerne på forhånd, da stedet er svært populært.

La Terrazza serverer nydelig italiensk mat både inne og ute på en stor terrasse

Vil man ha en litt mer britisk ettermiddag kan man nyte afternoon tea, som serveres mellom lunsj og middag, med et bredt utvalg av te og et bugnende etasjefat med sandwich, scones og kaker.

Afternoon tea anyone?


Pool Bar og Grill er skipets serveringssted i tilknytning til soldekket. Her serveres det lette lunsjretter fra en rikholdig meny på dagtid, mens man på kveldstid gjør om hele området til en lekker grillrestaurant hvor man bl.a. kan grille sitt eget kjøtt på varme stenplater ved bordet. I baren kan man få forfriskninger hele dagen og samles over en cocktail om kvelden.

Lekre små lunsjretter serveres like ved bassengområdet.

På kveldstid gjøres området om til en stilig grillrestaurant

I Seishin restaurant serveres det utsøkt Asian Fusion inspirerte retter. Restauranten er forholdsvis liten, så til middagsserveringen må man bestille bord på forhånd. Dette er også en av de få tingene man må betale ekstra for om bord på skipet (gjelder kun middagsreservasjoner, bespisning til lunsj er inklusiv), men da får man også en asiatisk matopplevelse helt utenom det vanlige.

Seishin preges av varme fargetoner i interiøret.

Stars Supper Club serverer småretter i Art deco inspirerte omgivelser. Restauranten er perfekt for cocktails tidlig på kvelden, og får etter hvert live musikk, underholdning, dans og nattklubb preg. Lurt å reservere bord på forhånd om man vil tilbringe kvelden her.

Le Champagne er en vinrestaurant som fokuserer på å servere utsøkt vin akkompagnert av en tasting meny tilpasset skipets destinasjon. Le Champagne er den eneste Relais & Châteaux restauranten til havs, noe som beskriver den ekstremt høye kvaliteten! Fokuset på fine viner og utsøkte råvarer, kombinert med meget høy servicenivå og begrenset plasser, krever at man bestiller bord i god tid på forhånd om man vil nyte et måltid her. En smaksopplevelse i La Champagne koster også litt ekstra, men er helt klart verdt det for en ekstra spesiell kveld.

La Champagne gjenspeiler navnet i interiøret, som er i varme champagnetoner og brunt. 

Barområdene

På Silver Spirit fantes det flere ulike barområder som hver hadde sine funksjoner. Felles for dem alle var at de innbydde i stor grad til sosialisering.

The Bar var det største barområdet beliggende nær lobbyen, og her kunne man nyte en kaffe, tapas eller en coctail i selskap med de andre passasjerene.

Observation Lounge var plassert høyt oppe og fremme på skipet, og hadde en liten terrasse hvor man kunne nyte utsikten. Det var en forholdsvis liten og veldig stille bar og passet godt for rolige samtaler.

Panorama Lounge var plassert akterut høyt oppe på skipet og hadde et hyggelig barområde hvor det meste av ettermiddags- og kveldsaktiviteter ble arrangert. Bingo, linedance kurs, Trivia og karaoke var bare noen av tingene som virkelig satt god stemning blant passasjerene. Herlig bar for en cocktail før og etter middag, og også her fikk man servert tapas som snacks.

For de Cognac og sigarinteresserte kunne kveldstimene tilbringes i Connoisseur’s Corner i dype skinnmøbler. Her fantes et utvalg gode cognacer og sigarer for salg.

In suite dining

Som gjest på Silversea er 24 timers roomservice inklusiv i prisen. Det vil si at du, om du foretrekker det, kan nyte alle måltid i rolige omgivelser i din private suite. Det kan være særs praktisk om du ønsker en rolig morgen. Frokost serveres direkte på rommet, til avtalt klokkeslett og med dine foretrukne ingredienser.

På en dag med litt vind og bølger valgte jeg en rolig formiddag på lugaren. I en stor og deilig morgenkåpe kunne jeg ligge på sengen og se på film og nyte en herlig lunsj på lugaren. Popcorn hører selvsagt med til en vellykket filmseanse, og om bord på Silversea er dette selvsagt ikke et problem. Skikkelig luksus, med andre ord!

Nyt en rolig stund eller et godt måltid på egen terrasse eller i suiten. 

Selv etter ubegrenset tilgang på de lekreste retter hele dagen, kan man fort bli litt småsulten etter en lang kveld med show i teateret og dansing uti de sene nattetimer. Hva er da bedre enn å bestille litt nattmat, som for eksempel en nybakt italiensk pizza og noe forfriskende å drikke til, direkte levert på rommet?

I tillegg til at alt av mat og drikke er inkludert hele dagen i restaurantene og barene, har man også en egen spesialtilpasset minibar på lugaren. Din butler ( ja, alle lugarene kommer med butler!) sørger for at minibaren hele tiden inneholder et utvalg av dine foretrukne drikkevarer, om det nå er mineralvann, bobler eller sterkere saker. Butleren din hjelper deg også gjerne med dine restaurantreservasjoner, eller andre spørsmål eller behov du måtte ha iløpet av cruiset.

Spesielle mat- og vinreiser med SilverseaPå noen utvalgte seilinger er fokuset på kulinariske opplevelser ekstra høyt. Under disse mat- eller vincruisene kan Silversea-gjestene få en dypere forståelse av regionene de besøker på reisen, ved å smake, lage og lære om det lokale kjøkkenet. Gjestene kan for eksempel lære å lage paella av en lokal kjøkkenmester i Andalucía, få en eksklusiv omvisning rundt en vingård i Barossa-dalen i Australia, besøke et lokalt marked i Lima eller la Silverseas kjøkkenlærer vise hvordan man lager en perfekt ceviche. Noen avganger vil også inneholde en kombinasjon av både mat- og vinfokus. Her finner du mer informasjon om hvilke mat- og vincruise som kommer i tiden fremover.

Reiser du alene? Silversea er det perfekte valget for soloreisende. Les mer om hvorfor i artikkelen.


Følg Norske reiseblogger i sosiale medier:


Etiketter: , , , , , ,