Reise på cruise alene? Silversea er det perfekte valget for deg!

Er du solo reisende og lurer på om cruise er en reiseform som passer for deg? Mange av de store cruiseselskapene har ikke et tilrettelagt tilbud for reisende som er på tur alene, og for mange blir det å reise alene på cruise både en dyr og en til tider «ensom» affære. For mange solo reisende er derfor ikke cruise høyest oppe på listen når ferien eller neste opplevelsestur skal planlegges.

Heldigvis har noen cruiserederier tatt hensyn til at stadig flere, av ulike grunner, ønsker å reise alene, og har tilrettelagt for dette på en tiltalende og elegant måte. Jeg reiste solo på et luksuscruise med rederiet Silversea på skipet Silver Spirit på en tur fra Athen til Istanbul i sommer. Her fikk jeg erfare hvordan god tilrettelegging og et høyt servicenivå gjør cruise som reiseform perfekt for deg som er solo reisende.

Basseng på Silversea cruiseship
Silver Spirit i solnedgangen. Et luksus cruise med Silversea er perfekt for solo reisende! (foto: Silversea)Silversea er et cruiserederi som tilbyr korte og lange luksus cruiseturer og ekspedisjoner over hele verden på små luksus cruiseskip. Skipene i flåten kan ta fra 100 – 540 gjester, og grunnet størrelsen på skipene kan de legge til kai i mange små, og spennende havner som ikke større cruiseskip har anledning til å komme inn til. På et Silversea cruise er det alltid all-inclusive. Det vil si at du gjennom hele cruiset kan nyte førsteklasses mat og drikke fra et variert utvalg eksklusive restauranter og barer, 24 timers roomservice, personlig tilpasset minibar og butlertjeneste, og alt dette, inklusiv tips, er inkludert i prisen. Du trenger dermed ikke å tenke på hvilken drikkepakke du har kjøpt eller hvor mye tips det vil komme på toppen av regningen på slutten av cruiset.

Prosecco på Silversea Cruiseline
Med en personlig tilpasset minibar har du alltid din favorittdrikke innen rekevidde. Hva med å nyte et glass iskald prosecco på din egen terrasse?

Mange av de store cruiseskipene tar mange tusen gjester og logistikken ombord er selvsagt tilrettelagt for dette. Som gjest på disse skipene spiser man fra sitt faste bord til fast tid, man ser show til faste tider og tidvis kø er ikke til å unngå. Det kan også være vanskelig å få en godt plassert sitteplass i salongområdene eller å kapre en av solstolene for en avslappende dag ved bassenget når det er så mange gjester om de samme fasilitetene. Det store antall passasjerer vil også føre til at du møter stadig nye ansikter, gjerne bortsett fra de som er plassert på sitt faste bord ved siden av ditt i restauranten. Sosiale aktiviteter som arrangeres om bord kan lett få et litt flyktig preg ved at det stadig er utskifting av deltakere, og for en solo reisende kan det dermed være vanskelig å oppnå kontakt med andre passasjerer som vil inneholde mer enn flyktig small-talk før alle må forholde seg til sine fastsatte tider.

På et Silversea luksus cruise er disse «hindrene» elementer som effektivt er eliminert. Størrelsen på Silversea sine skip og antall passasjerer på cruiset gjør det enkelt å bli kjent med de andre gjestene. Man vil stadig se de samme ansiktene enten man slapper av ved bassenget, inntar et herlig måltid i en av restaurantene eller nyter en cocktail i solnedgangen, og et kjent ansikt er det, som vi alle vet, lettere å slå av en prat med.

Soldekk på Silversea cruise
Soldekket på Silver Spirit. Her kan du slappe og nyte basseng og jacuzzi, og når du kommer tilbake til solstolen får du  selvsagt servert en forfriskning etter eget ønske. Her serveres også lunsj og på kveldstid forvandles området til en lekker grill- og barbeque restaurant.  

I tillegg til at skipenes størrelse gjør det enkelt for solo reisende å komme i kontakt med andre passasjerer, er det også tilrettelagte arrangementer for sosialisering mellom passasjerene på cruisene. På alle cruisene vil der være en felles champagne mottakelse slik at man allerede fra starten av har mulighet til å gjøre seg kjent med de øvrige passasjerene på skipet. I tillegg til mange felles treffpunkt og arrangementer for alle, er der også egne treffpunkt for solo reisende. Hvor og når disse treffene avholdes vil du finne i oversikten over dagens program ombord på skipet, men vanligvis er Solo Travelers treffene lagt rundt tidspunktet for en aperitiff idet skipet går over i en mer formell modus på kveldstid. Til aperitiffen vil der som regel også serveres kanapeer eller et utvalg tapas, og dette skaper i tillegg til en avslappet stemning, selvsagt også noe å snakke om. På Solo Travelers-treffet vil du møte andre som reiser alene på cruiset, men gjerne også single reisende, gjerne unge voksne som er på tur med sine foreldre, vil finne dette som et godt treffpunkt for nye bekjentskaper.

Mange lekre detaljer på luksusskipet Silver Spirit! Både interiør og servicenivå er i ypperste klasse. 

Er du glad i spill og aktiviteter er det å delta på noen av cruiseaktivitetene også en super måte å sosialisere med andre passasjerer på, og det gjelder selvsagt om man reiser alene eller som par/familie. Hver ettermiddag arrangeres ulike aktiviteter som det er mulig å delta på, som f.eks. bingo, «korridor-golf», dansekurs, eller Trivia/Quiz. Det er både hyggelig, sosialt og lærerikt og du vil fort finne deg selv i dyp konsentrasjon med å koordinere nye salsa-bevegelser eller superengasjert over et spørsmål sammen med dine Trivia-lagkamerater. Criusevertene vil til enhver tid sørge for at du engasjeres og inkluderes, og har du ikke et eget lag å delta på under Trivia finnercruiseverten mer enn gjerne et passende lag du blir tatt godt imot på.

Selv uten å oppsøke arrangementer, aktiviteter og Solo Travelers treff er skipene elegant tilrettelagt for at du som reiser alene enkelt og på en naturlig måte, skal kunne møte, mingle og sosialisere deg med de andre passasjerer. Istedenfor små to- og firemanns bord er der for eksempel store lounge sittegrupper med plass til 10-12 personer flere steder på skipet, og her går praten livlig uansett om man er ung eller gammel, solo reisende eller i par.

Avslappet stemning og rom for å sosialisere med de andre passasjerene på akterdekket utenfor en av barene. Nydelig utsikt er et stort pluss, og de store sittegrupper og inviterende og inkluderende for alle. 

Når først kontakten har oppstått, enten det er på Solo Travelers treffet eller i andre settinger, er det veldig ukomplisert å fortsette den hyggelige samtalen over et felles måltid som lunsj, afternoon tea eller middag i en av restaurantene. Silversea har free seating, så der er hverken faste sitteplasser eller faste spisetider. Man velger dermed selv hvor, når og med hvem man ønsker å innta måltidene.

Afternoon tea Silversea luxury cruise
Hva med å innta sin afternoon tea sammen med nye venner eller bekjentskaper? 

For enkelte som reiser alene vil det, selv med all tilrettelegging, fremdeles føles unaturlig eller ubehagelig å skulle oppsøke andre passasjerer for sosialt samvær. Andre igjen ønsker gjerne ikke å sosialisere hele tiden og trives godt i sitt eget selskap, men ønsker gjerne en samtalepartner over middag eller en dansepartner på kveldstid. Silversea har sett dette behovet, og tilbyr derfor på utvalgte avganger en utvidet tilrettelegging for solo reisende, spesielt beregnet på kvinner. På disse avgangene vil der være mulighet til å booke en Gentleman Host som dansepartnere eller ledsager til middag.

En luksusdag på sjøen. Kokkene disker opp med de lekreste retter på soldekket 

Det mange vil lure på er selvsagt hva denne herligheten koster. I tillegg til å være elegant tilrettelagt med hensyn til fasiliteter og arrangementer ombord, har Silversea også tatt hensyn til solo reisende i prisingen av cruiset. Det faktisk meget prisgunstig også å reise solo på et Silversea luksus cruise i forhold til mange andre cruiserederier. Som solo reisende betaler man på de fleste avganger kun et tillegg på 10% av prisen for en person, for å disponere et dobbeltrom alene, og på noen avganger er det også spesialtilbud uten tillegg i prisen for solo reisende! Til sammenligning kan der nevnes at det hos andre rederier gjerne legges på 50% av prisen for en person, mens flere ikke tilbyr noe som helst rabatt for en solo reisende, med det resultat at man belastes for prisen av to personer selv om man reiser alene. Og når prisen for et luksuscruise med Silversea og utgangsprisen, altså før alle tillegg som enkeltrom, drikkepakker etc, pr. person, på et "vanlig"cruise er noenlunde den samme, er vel ikke valg av rederi det vanskeligste?  

Vil du vite mer om Silversea luksus cruise finner du fyldig informasjon her på rederiets hjemmeside.

Artikkelen er skrevet på bakgrunn av en pressetur jeg gjennomførte på Silver Spirit, med Silversea. Alle betraktninger, meninger og ord er helt og holdent mine egne.


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , , , , , ,