NYESTE

Oppdag Sør Moravia i Tsjekkia

Like sør for Praha ligger regionen Moravia, et spennende og variert område med pittoreske landsbyer, vingårder, slott og muligheter for lange sykkel- og vandreturer. At området også byr på smakfulle kulinariske overraskelser og en rik og levende kultur burde inspirere eventyreren i noen og enhver. Bli med å utforske og oppdage Sør Moravia i Tsjekkia!


Promosamarbeid

Tsjekkia har to store hovedregioner, Bohemia og Moravia, som igjen er delt inn i subregioner. Bohemia er den nordvestlige delen av Tsjekkia og omkranser Praha. Området er velkjent for bl.a. lange tradisjoner med ølbrygging. Moravia derimot har lange tradisjoner med vinproduksjon, og da spesielt hvite viner, og min rundreise gikk til vindistrikt nr. 1 i Tsjekkia, den sørøstligste delen av Movaria, også kalt Sør Moravia.

Det er forholdsvis enkelt å komme seg til Tsjekkia og Sør Moravia fra Norge. Der finnes daglige flytilbud til Praha fra de fleste store byene og derfra tar det ca. 2,5 timer med tog eller bil for å komme til regionens hovedstad Brno. Det var også her mitt første stoppested på reisen var.


Jeg ankom Brno med RegioJet, et selskap som har både buss og togforbindelser i området, og hadde billett på business klasse hvor der var store, komfortable seter, lukkbare 4 seters kupeer, servering av både kald og varm drikke samt salg av enkle matretter til en svært så billig penge. Billetten jeg hadde kostet ca. 100 NOK men det var mulig å få reisen for ca. 50 NOK på vanlig togbillett. Togturen var komfortabel og det var flott utsikt der toget slynget seg mellom store grønne åkre og tok oss gjennom små landsbyer på vei sørover.

Brno er en by med ca. 400.000 innbyggere og av disse er 40.000 studenter, så byen har en livlig og urban vibe over seg. Mange tiltrekkes av de mange unike kafe- og restaurantkonseptene og byen er generelt litt rimeligere enn Praha både når det gjelder servering og overnatting.Der er en vennskapelig by-feide mellom Prahas borgere og innbyggerne i Brno, nesten som en søskenrivalisering, og snakker du med de lokale i Brno har de mange historier og eksempler på dette. Både Praha og Brno har en astronomisk klokke. Den forseggjorte og kompliserte astronomiske klokken i Praha er viden kjent og en av byens aller største turistattraksjoner. Den astronomiske klokken i Brno er, i forhold, hypermoderne og ikke fullt så populær.


Mer om Brno, astronomiske klokker og Sør Moravia oppdateres straks :)
Fra Brno besøkte jeg også landsbyene Mikulov, Lednice, og Znojmo og ikke minst fikk jeg nyte landskapet mellom landsbyene og severdighetene i området. Om du følger meg i sosiale kanaler som Facebook, Twitter og Instagram eller søker opp hashtaggen #MyCzechia kan du være med på reisen gjennom bilder, videoer og beskrivelser "as we go". Oppdateringer vil også komme her på bloggen samt legges inn i det interaktive kartet som er bygget inn under. Sånn sett kan du følge oss hele veien og finne inspirasjon til din neste oppdagelsesreise, litt utenfor allfarvei.

Reisen starter torsdag 20. april og varer til mandag 24. april. Spennende oppdateringer på blogg og i sosiale kanaler vil komme fortløpende fremover så følg med! Jeg skal reise med to gode Nordiske kolleger, Svenskene Helena fra Oh darling, let's be adventurers og Sofija fra I huvudet på ElvaElva, så følg gjerne historiene deres også fremover.

Trykk på en av destinasjonene for å få mer opplysninger 
(informasjon oppdateres under og etter reisen)
#MyCzechia er en markedskampanje produsert som et samarbeid mellom NordicTB og Czech Tourist Authority. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne. 

Legg inn en kommentar

Vi håper du likte dette innlegget, og at det var informativt, nyttig og inspirerende. Vi setter stor pris på din tilbakemelding, så legg gjerne igjen en kommentar eller et spørsmål, så svarer vi deg så fort vi kan.

 
Copyright © 2014 Norske reiseblogger - reisetips og reiseinspirasjon. Designed by OddThemes