Julemarked i Tyskland: Hildesheim

Da har turen kommet til julemarked nr. 3 på min rundreise i Tyskland. Julemarkedet i Hildesheim ligger vakkert plassert på markedsplassen i sentrum av byen med flotte bindingsverkshus som bakteppe. Julemarkedet holder åpent fra 24. november til 26. desember alle dager fra kl. 11 til 20 (stengt 24. og 25. desember og redusert åpningstid 26. desember) Markedet har 65 spennende boder du kan handle i.

Utsikt mot Van der Valk  Hotel Hildesheim fra julemarkedet.


Promosamarbeid

Sentrum av Hildesheim ble bombet sønder og sammen våren 1945 og har gjennomgått både gjenoppbygging, restaurering, riving og modifisering siden den gang. Sentrum og markedsplassen slik den står idag er restaurert tilbake til slik det så ut før bombingen og har mange bindingsverksfronter, selv om ikke alle bygningene er bygget opp i denne teknikken.


Bygningen til høyre i bildet er den eneste som er gjenoppbygget ved bruk av tradisjonell bindingsverks teknikk og inneholder kun trenagler, ingen spiker eller skruer i konstruksjonen. Bygningen inneholder idag en restaurant med flere selskapslokaler og serverer tradisjonell tysk mat.


Under julemarkedsmåneden får alle gatelyktene i området på seg nisselue og der er flere store juletrær pyntet med lys. Det største er over 10 meter høyt og blir pyntet med over 7500 ledlamper.


Masse lys tett i tett på både små og store juletrær skaper virkelig god julestemning på markedet i Hildesheim. Rådhuset i bakgrunnen har også et innendørs julemarked med bl.a. brukskunst.


For de minste er det en koselig gammeldags karusell tilgjengelig. Istedenfor tivolimusikk spilles det lystige juletoner og skaper god julestemning og glede.


For de litt større barna, og voksne for den del, er der et stort pariserhjul tilgjengelig. Både pariserhjulet og karusellen var svært populær så du må gjerne regne med litt ventetid om du vil ta en runde.


For mange av de besøkende er julemarkedet et sted å treffe kjente, kose seg med familien og bare være sammen ute i vinterkulden for å finne den gode julestemningen. Lydene, duftene og ikke minst smakene hjelper mye på! Pølser, stekte potetkaker, gluhwein, kaker, pepperkakehjerter og frukt på pinne dyppet i sjokolade er julemarkedklassikere og finnes i stort antall også her i Hildesheim.

Besøker du Hildesheim for å oppleve julemarkedet finnes det ikke noe bedre og mer sentralt sted å bo enn på Van der Valk Hotel Hildesheim. Hotellet har utgang direkte mot julemarkedet, som du kan se i bildet under.


For å komme deg til Hildesheim kan du fly til Hanover og deretter ta tog eller bil videre. Ta gjerne turen som en rundtur til alle eller noen av de 9 historiske byene i Niedersachsen.Les også om de andre julemarkedene jeg besøkte:
Julemarked i Tyskland: Goslar
Julemarked i Tyskland: Göttingen
Julemarked i Tyskland: Hildesheim
Julemarked i Tyskland: Hameln

Besøket på julemarkedet i Hildesheim var er del av kampanjen #CitybreakGermany som arrangeres i samarbeid med Ferielandet Tyskland og NordicTB. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne. 

Etiketter: , , , , ,