Utsikten - et fantastisk nytt utkikkspunkt på Gaularfjellet


English version here

I et land med høye fjell, dype daler og fantastisk natur er der utallige utkikkspunkt å oppdage. Det nye og vel tilrettelagte utkikkspunktet, Utsikten, som ligger på toppen av Gaularfjellet er intet unntak. Dette er ett av de stedene du vil angre på at du ikke stoppet for å ta inn den fantastiske utsikten. Bli med til Utsikten - et fantastisk nytt utkikkspunkt på GaularfjelletUtsikten åpnet i juni i år og har allerede blitt et populært stoppested for eventyrlystne turister på bilferie i Norge. Turistvegseksjonen i Statens Vegvesen har ansvaret for å utvikle, vedlikeholde og markedsføre attraksjonen Nasjonale Turistveger mot både nasjonale og internasjonale besøkende og har satt opp 18 ulike ruteforslag med noen av de mest spektakulære og spesielle veistrekningene i Norge. Langs rute nr. 13 som går over Gaularfjellet er Utsikten listet som en av hovedattraksjonene.


Utkikksplatformen har fri sikt mot over 1500 meter høye fjell og veien som snirkler seg oppover fjellsiden mot toppen av Gaularfjellet. Veien ble opprinnelig åpnet i 1938 og var lenge en sentral transportrute. Idag er veien et hyggelig og vakkert alternativ til hovedveiene bygget senere.


Den nye konstruksjonen har tre "vinger" hvor man kan innta den fantastiske utsikten. Den midterste er plassert på kanten av fjellet med dalen under.Når du ankommer med bil kan du enkelt og trygt parkere på motsatt side av veien på den nye parkeringsplassen som er tillaget for utkikkspunktet. Bare vær påpasselig når du krysser gaten da det kan være litt oversiktlig om det er mye trafikk eller besøkende.På tuppen av utkikksplatformen kan du nyte utsikten over dalen nedenfor.


Veien som snor seg oppover fjellsiden ser ut som et dekorelement blant grønt gress og skogspartier.


Ble du inspirert til å ta en bilferie i Norge? Sjekk ut flere fantastiske utkikkspunkt, interessante veistrekninger og attraksjoner på Nasjonale turistvegers webside.

Etiketter: , , , ,