Roadtrip i Andalucia!

En av mine største gleder med å reise er det å være underveis. Jeg gleder meg ikke bare til  komme frem til en destinasjon, men setter like stor, om ikke mere, pris på det å være "in transit" på vei mot nye opplevelser og oppdagelser. For en som elsker å være underveis er en god gammeldags bilferie eller roadtrip et utmerket alternativ. Da er man både underveis og nyter formålet med reisen samtidig. Selv om du kun har en langhelg til rådighet er det ingen hindring for å ha en spennende og variert tur på veiene. Bli med på en kort men variert roadtrip i Andalucia!

Utsikt over Granada med Alhambra til venstre tronende på en høyde over byen

Inneholder annonselenker


Andalucia, som ligger lokalisert sørvest i Spania, har mye spennende å by på. Alt fra storbyopplevelser, luksus på strandpromenader, historiske bygninger, kunst- og kulturopplevelser og ikke minst koselige små landsbyer som klamrer seg fast mellom de storstrakte fjellene i provinsen.

Vi startet vår opplevelsestur i Malaga, som er en spennende by og et godt utgangspunkt for roadtrips i Andalucia. For å kunne utforske byen booket vi en overnatting her og fikk tatt oss en orienteringsrunde i sentrum. Jeg vet at mange kun benytter Malaga som et transitpunkt og ikke egentlig besøker og oppdager alle byens hemmeligheter, men det anbefales på  det sterkeste å gi seg tid til å besøke byen og ikke bare suse forbi neste gang du er der. Det historiske sentrum har flotte kirker og katedraler, trange gater med høye hus og massevis av koselige små restauranter og kafeer som er hyggelig å besøke både på dag- og kveldstid. Den forholdsvis nye strandpromenaden er også veldig hyggelig å ta seg en tur på, gjerne for en lunsj eller middag på en av de mange restaurantene.

Også den forholdsvis nye havnepromenaden i Malaga er vel verdt et besøk

Etter å ha utforsket byen startet vi på vår roadtrip. Første mål var Granada som ligger nordøst ca. 1,5 timers kjøring fra Malaga. Vi fulgte hovedveiene A45 og A92 og hadde et stopp i den lille landsbyen Loja som produserer kaviar som sies å overgå selv den klassiske russiske kaviaren.

I Granada innkvarterte vi oss i sentrum av byen og parkerte bilen for dagen. Byen er super å utforske til fots og har mange både velkjente og mindre kjente severdigheter å by på. Den aller mest kjente severdigheten er Alhambra lokalisert på en høyde over byen. Alhambra er et festningskompleks som ble bygget på 1300-tallet og er idag en av Spanias aller største turistattraksjoner. Det står også på Unescos verdensarvliste. For å besøke Alhambra kan det være lurt å bestille din inngangsbillett i god tid. Her er nemlig begrensning på hvor mange billetter som selges til hver dag og det er rift om disse spesielt i høysesongen.

Alhambra til venstre i bildet

Om du beveger deg opp på høyden mot Sacromonte i Granada får du ikke bare fantastisk utsikt over Alhambra og sentrum av byen, du får også se hvordan de meget alternative bosetningene oppe i fjellsiden ser ut. Bli ikke overrasket over at du knapt nok ser husene eller at noen bor der, bortsett fra noen blikkplater og gjerne et lite gjerde og en klesvask som henger til tørk i fjellsiden. I huler utgravd som hus på 1500 tallet har nomader, hippier og mennesker med en alternativ livsstil slått seg ned og lever sine liv på en enkel måte. Området er permanent bosatt av 30-40 mennesker men har også forbipasserende boende som gjerne blir noen måneder før de flytter videre. De fleste av hulene har strøm, enten fra solcellepanel eller koblinger til strømnettet utenfor, mens toalettfasiliteter gjerne deles av flere huler.

En av boligene i fjellet sett ovenfra.

Tenker du deg ut for et måltid i Granada blir det ofte en billig affære. Granada er en av de Spanske byene som holder fast ved tapas-tradisjonen helt konsekvent, så om du går ut og bestiller et glass vin eller en øl får du automatisk et fat med tapas servert på kjøpet. Og vi snakker ikke om en liten skål med oliven eller nøtter, vi snakker om mat! Brød med lokale oster, paella, skinker og andre spesialiteter serveres ved hver drikkeenhet, så sjansen er stor for at du ikke trenger å bestille bord på restaurant etterpå om du ikke er av den veldig sultne typen.

I sentrum av Nerja

Etter en herlig dag og overnatting i Granada satte vi kursen sørover igjen langs E902 og A44 før vi fulgte A7 vestover igjen langs kysten. På veien fra Granada til kysten passerte vi Sierra Nevada fjellkjeden med et dryss av snø på toppene. Veldig deilig da at vi var på vei mot sol og strandliv. Etter en drøy times kjøring gjorde et langt stopp i Nerja, en liten kystlandsby som ligger ca 6 mil øst for Malaga, Her er det et stort utvalg av restauranter og et flott utkikkspunkt ut over havet som kalles Balcon De Europa. Etter å ha inntatt et nydelig lunsjmåltid trakk vi ned på stranden nedenfor landsbyen og fikk kjent på temperaturen i vannet, sand mellom tærene og sol på kroppen. Langs kysten fra Nerja gikk vi også på oppdagelsestur mellom små strender og fantastiske steinformasjoner formet av vann og vind. Husk å ta med kamera om du befinner deg i området!

Stranden sett fra Balcon de Europa
Flotte steinformasjoner formet av hav, sand og vær
Utsikt mot utkikkspunktet Balcon de Europa i Nerja

I Nerja finnes også mange overnattingsplasser så om du har tid anbefaler jeg deg gjerne å ta en ekstra dag her. Etter sigende skal det være veldig stemningsfullt i sentrum av byen etter mørkets frembrudd.

Da vi var fornøyd med både sol, sand, vann og oppdagelsestur satte vi kursen mot Malaga igjen for en siste natt i byen før hjemreise. 4 dager, 3 overnattinger og en spennende og variert oppdagelsesreise var over og vi satt igjen med masse nye inntrykk og ikke minst et stort ønske om å komme tilbake igjen å oppleve mer av denne fantastiske regionen.

Den beskrevne ruten er en veldig overkommelig roadtrip også for dem som ikke liker å kjøre bil hele dagen. Det er såpass korte avstander at det fint går an å gjøre mange spontane stopp langs ruten. Her er massevis av spennende motiv å fotografere, flotte utkikkspunkter og koselige små landsbyer å besøke.

Ble du fristet til å gjøre en roadtrip i Andalucia du også? Finn og sammenlign priser på leiebiler her og husk å bestille dine flybilletter i god tid om du vil gjøre de beste priskuppene!

Etiketter: , , , ,