Verdens største pepperkakeby for 26. gang!

Lørdag 19. november åpner Verdens største pepperkakeby nok en gang dørene, for 26. gang! Siden 1991 har Pepperkakebyen vært et fast innslag i de bergenske juleforberedelsene og er for mange av innbyggerne det sikreste tegnet på at adventstiden nærmer seg. For enda flere bergensere er det et absolutt must å besøke Pepperkakebyen for å finne den riktige og gode julestemningen.

En liten del av fjorårets Pepperkakeby. Til høyre ser du ett av Eiffeltårnene som er levert inn i år. (Foto: Anna Melve)Det ligger utallige arbeidstimer bak en slik papperkakeby både fra de som baker og de som bygger byen. I fjor kom det inn over 2000 bidrag fra barnehager, skoler, bedrifter og privatpersoner, og alle byggverkene bli plassert i små bystrøk eller bygder og lyssatt av kyndige pepperkakebyplanleggere etter alle kunstens regler. Resultatet er utrolig stemningsskapende! Kanskje det kommer enda flere byggverk inn i år?

Nydelige små gater vokser frem i Pepperkakebyen. (Foto: Anna Melve)


I tillegg til at der har kommet inn mange flotte, forseggjorte og særegne byggverk, var fjorårets pepperkakeby også preget av de tragiske hendelsene rundtom i verden. Det viser seg spesielt gjennom flere innleverte Eiffeltårn og et fransk kvartal som er bygget opp rundt flere franskinspirerte byggverk som er levert inn. I området rundt det franske kvartalet vil det også spilles av Fransk musikk for å få besøkende i riktig stemning.

Det Franske kvartalet i Pepperkakebyen (Foto: Anna Melve)

Når vi besøkte Pepperkakebyen dagen før åpningen i fjor var det stor aktivitet for å få ferdig hele lokalet til åpningen som var kun noen timer unna. Hus, lys, figurer og andre installasjoner ble omhyggelig plassert og vi kunne se hvordan det vokste frem koselige tun, gater og miljøer.

Søte små gatetun blir omhyggelig lyssatt for å skape den riktige stemningen (Foto: Anna Melve)

Duften i lokalet var også nesten helt ubeskrivelig god! Det duftet nydelig av pepperkaker, godteri og søte saker i hele lokalet, og for meg er ihvertfall pepperkakeduften en lukt som hører julen til. Jeg kjente den gode julestemningen kom sigende.

Hus på hus i Pepperkakebyen. (Foto: Anna Melve)

Vi laget også en liten videosnutt fra besøket slik at dere kan se dimensjonene på det hele. Legg merke til at dette også kun er deler av lokalet og at alt ikke er helt ferdig rigget med lys og hus ennå. Jeg er sikker på at årets utstilling kommer til å bli like fantastisk og stemningsskapende som den i 2015!


Likte du videoen? Abonner gjerne på våre YouTube videoer her

Siden oppstarten i 1991 har Pepperkakebyen hatt ulike lokasjoner rundtom i sentrum av Bergen. Årets Pepperkakeby ligger, som i fjor, i Sentralbadets lokaler. Ønsker du å besøke Pepperkakebyen kan du gjøre det helt frem til 31. desember.

Noen hus ligger i mer landlige omgivelser i Pepperkakebyen (Foto: Anna Melve)


Åpningsdagen er som nevt lørdag 19. november.
Etter dette har Pepperkakebyen følgende åpningstider:

Hverdager kl. 9-21
Lørdager kl. 9-20
Søndager kl. 10-19
Julaften kl. 9-13
1. juledag lukket
2. Juledag kl. 13-18
Nyttårsaften kl. 11-15

...og noen bygg troner for seg selv på en bakketopp i Pepperkakebyen. Kanskje et av de vakreste byggene fra ifjor!  (Foto: Anna Melve) 

Følg Norske reiseblogger i sosiale medier:

Etiketter: , , , ,