Velkommen til Norske reiseblogger i nytt, friskt design!

Velkommen til Norske reiseblogger i nytt, friskt design med større fokus på inspirerende tekster, fristende bilder, nyttige råd og tips og ikke minst et tiltalende utseende med enkel navigering.

Bloggen går nå inn i sitt femte år, og underveis har det skjedd en god del visuelle endringer, forbedringer og tilpasninger. Sånn er det gjerne med en blogg, man gjennomgår konstante forandringer tilpasset trender og fokusområder og bloggen går gjennom sin egen reise og utvikles i takt med samfunnet. Foreløpig siste steg i utviklingen er denne re-lanseringen av Norske reiseblogger i nytt design, og det gir meg også en god anledning til å se tilbake på årene som reiseblogger og summere opp hvor bloggingen har ført meg til nå.

Fra 1 til 400 på 4 år

Målet da jeg startet Norske reiseblogger var å formidle mine egne reisehistorier og reisetips, men også å gi reisebloggere i Norge en platform for å dele sine historier fra hele verden. Responsen var umiddelbar og nesten overveldende. Iløpet av årene har jeg bygget opp en solid platform med over 400 registrerte Norske reisebloggere i tillegg til noen Svenske og Danske, og min egen reise iløpet av de siste årene som reiseblogger har vært helt fantastisk.

På tur i Saharaørkenen med glade Svenske reisebloggere

Også til inspirasjon for andre bloggere

Bloggingen min har forhåpentligvis inspirert reisende til å oppleve nye reisemål eller gitt gode råd med på veien, men bloggportalen har også inspirert andre reisebloggere. Etter en tur jeg arrangerte i 2013 for Nordiske bloggere oppstod bloggportalen Svenska resebloggar. Det var et veldig stolt øyeblikk når forespørselen om å få starte opp bloggportalen etter modell fra min side kom. Det smakte godt med en viss anerkjennelse og det å oppleve at de mange og harde arbeidstimene jeg har lagt ned i å bygge opp min egen bloggportal virkelig inspirerte andre likesinnede!

På klatre-ekspedisjon i de franske alpene! For et kick! :) 

Et internasjonalt miljø

Da jeg startet bloggen visste jeg lite om hvor interessen for reiseblogging ville føre meg. Jeg har iløpet av årene vært på utallige reiser hvor jeg har truffet utrolig mange spennende mennesker og opplevd steder og aktiviteter jeg ikke engang hadde drømt om. Jeg har også blitt inkludert i et profesjonelt internasjonalt reisebloggermiljø og knyttet kontakter med både reiseindustrien og reisebloggermiljøet over hele kloden.

Siden våren 2014 har jeg vært styremedlem i den internasjonale organisasjonen Professional Travel Bloggers Association (PTBA) og arrangerer bl.a. events og konferanser, bidrar med innhold i internasjonale fagblader og holder foredrag rundtom i verden.

Et Nordisk profesjonellt miljø

Der finnes mange reisebloggere og alle har sitt eget formål og ambisjonsnivå. Noen liker å ha det som hobby ved siden av jobb og familie, mens andre ser på det som en karrieremulighet. Jeg er i sistnevnte kategori, og tidligere i år var jeg, sammen med en Svensk og en Finsk reiseblogger, med på å starte et kollektiv for Nordiske reisebloggere med ambisjoner om å drive blogging på et profesjonelt nivå. Oppstarten av Nordic Travel Bloggers like før sommeren har allerede gitt gode resultater og vi har fått fantastisk gode tilbakemeldinger fra aktører i reisebransjen som ønsker å samarbeide med oss. Pr idag har vi samlet 35 av de beste Nordiske reisebloggerne fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island i kollektivet, og har omtrent like mange assosierte medlemmer. Vi ser frem til mange kreative og innovative samarbeid med reiseindustrien i tiden fremover.

Real-time Storytelling som et verktøy

Det å være reiseblogger over lang tid har ikke bare ført til at man blir "god på blogging". Å drive reiseblogg handler også om å være tilstede på sosiale medier på daglig basis og gjerne med et ekstra høyt fokus og intensitet under reiser. Å være konstant tilstede på sosiale medier har lært meg mye om hvilken påvirkningskraft og inspirasjonskilde vi reisebloggere kan være.  Gjennom Real-time storytelling via Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube og Periscope (brukernavn: janicke_hansen) har sosiale medier blitt et viktig og svært verdifullt verktøy for å holde kontakten med leserne i hverdagen og under turene mine. Følg meg gjerne her om du vil "henge med" på de mange reisene.


Fra en live Periscope sending fra Aka Island i Japan i høst

Tilbake til nettsiden

Endringene som er gjort på nettsiden skal gjøre det enklere for deg å finne flere interessante historier og tips til din neste reise. Innleggene er kategorisert i fire ulike bolker:

Bli inspirert - finn inspirasjon til nye reisemål, nye aktiviteter eller spennende utflukter
Oppdag og utforsk - oppdag nye sider ved et reisemål og få frem eventyreren i deg
Mat og drikke - mat og drikke er en viktig del av reiseopplevelsen og det å forstå andre kulturer
Reisetips - tips og råd for å gi deg en bedre reiseopplevelse

I tillegg har vi lagt til enkle søkeverktøy for deg som er på jakt etter historier fra et spesielt land. I høyre kolonne finner du knapper med alle innlegg som omhandler ditt favirottland.

Alle de registrerte bloggernes siste innlegg er fremdeles synlig på bloggen til enhver tid. De ligger nå plassert helt nederst i fire ulike lister: Ut på tur, Jorden rundt, Utenlandsliv og Studieliv.

Kom gjerne med kommentarer, ris, ros eller innspill på det nye designet, hva du vil lese mer om, hvilke innlegg du liker best eller andre emner som du "brenner inne med".

Jeg ser frem til mange flere flotte bloggopplevelser sammen med dere i årene som kommer!

Janicke Hansen - eier og driver av Norske reiseblogger

Etiketter: , ,