Om å drikke gull i Dubai

Musikk er stemningsskapende. Det kan sette deg i god stemning, få deg nedstemt eller oppstemt, bringe frem dine beste minner eller komplettere en allerede fantastisk opplevelse. Denne kvelden i Dubai så ut til å bli helt komplett. Vi hadde gulldrinker i hånden og følte oss veldig VIP! Bare DJen ville spille den låten jeg hele tiden trodde skulle komme…

Alle bloggerne satt samlet rundt det runde bordet, og stemningen var særs god. Etter 3 dager i Dubai fullspekket med opplevelser satt vi og diskuterte de mange inntrykkene og nye erfaringene vi hadde fått. Over høyttaleranlegget strømmet herlige toner styrt av en ung DJ. Plutselig la jeg merke til det! Beaten var der. Bassen var der. Favorittsangen min lå an til å komme. Kvelden så ut til å bli komplett. Men så gled tonene sakte over i en annen låt…

Promosamarbeid
Skyskrapere, palmer og strand hånd i hånd på JBR Walk i Dubai. Bilde fra instagram.com/norskereisebloggerVi var alle mett og god etter en rikholdig «tasting menu» på eksklusive Sass Cafe i Dubai. Vi hadde fått servert de fleste av kjøkkenets spesialiteter gjennom et variert utvalg av både startere, hovedretter og desserter, med nydelige vin og cocktails i glassene. Akkompagnert av live pianomusikk og sang fra profesjonelle Sass Cafe artister fløyet inn fra Monaco, hadde vi det som plommen i egget. Fokuset på kvalitet og detaljer viste seg virkelig i alle ledd.

Stilig interiør på Sass Cafe, Dubai

Restauranten var full av gjester, både inne i det lekkert designede spisearealet, i baren, i loungeområdet på en liten messanin over oss og på den utendørs balkongen. Fra der vi satt gav store glassflater maksimal utsikt mot blant annet verdens høyeste bygning, Burj Khalifa.
Selv fra utsiden syns vi det var vanskelig å fatte hvor massiv Burj Khalifa egentlig var. Fra toppen av bygningen så liksom hele Dubai ut som en liten leke-by som strakk seg utover langs en lang strandlinje og innover mot tørre flate ørkenområder. Man er faktisk så høyt oppe at byen nesten så kunstig ut, som å stå å se utover en miniatyrby.

Burj Khalifa rager høyt og høyere enn høyt i Dubai
Det som likevel overrasket oss mest var faktisk hvor lite kompakt Dubai var. Vi så det helt klart fra utkikkspunktet «At the Top»,  og enda mer når vi skulle forflytte oss fra ett sted til et annet i løpet av vårt opphold i Dubai. Å reise fra det ene distriktet til det andre kunne gjerne ta 25-30 minutter, og da kjørte vi i ok fart i en strak linje langs tre-fire felts veier uten særlig trafikk. Godt at taxiprisene var overkommelig lave! Praktiske fremskomstmiddel fant vi også i de tradisjonelle Abraene som tok oss mellom kryddermarkedet og gullmarkedet, og de kostet kun 1 dirham eller ca. 2 kroner for en tur over til andre siden.Vi skålte med vår Sass Royal cocktail mens bladgullet, som var en av flere eksklusive ingredienser, funklet og glitret i skinnet fra stearinlysene på bordet. Det var egentlig helt tilfeldig at vi valgte akkurat den cocktailen, men det skulle vise seg at cocktailens navn ikke var uten mening og bakgrunn. Friske fersken/mangoaktige likørsmaker var toppet med eksklusiv champagne og krydret med bladgull. Hele drinken fremstod derfor som flytende gull. En skikkelig VIP-drink, med andre ord. Kanskje ikke rart at den kostet 200 dirham, eller rundt 400 NOK for en cocktail, selv om alkohol generelt er dyrt i Dubai. Vi var likevel enig om at følelsen den gav oss gjorde prisen ubetydelig, i hvert fall der og da. Vi nøt hver lille munnfull av den eksklusive cocktailen med en andakt som virkelig var drinken verdig.

Etterhvert som samtalen fortsatte omkring bladgull og bobler la jeg merke til at musikken sakte men sikkert begynte å gli over i en ny fase. Den samme beaten og bassen lå der i bakgrunnen, og jeg øynet et lite håp om at nå, nå kom min låt og ville komplettere denne nesten perfekte kvelden. Jeg koblet ut av samtalen mens håpet steg, bare for å konstatere at DJen lot tonene gli over i en helt annen retning.

På rad og rekke i ørkenen. Det gikk fort og var ganske så humpete, men for en opplevelse! Bilde fra instagram.com/norskereiseblogger 

Jeg kom inn igjen i samtalen akkurat da ørkensafarien og opplevelsene fra oppholdets fartsfylte dag med sanddyne-kjøring, bobler i solnedgang og VIP middag i ørkenen med live danseshow ble diskutert. Ørkensafarien ble organisert av Knight Tours og hadde foregått i 4x4 jeeps og gikk som en lang bilkolonne gjennom det tørre ørkenlandskapet. For å få bedre feste i sanden hadde sjåførene sluppet ut litt av luften i dekkene før vi la ut på den humpete og svingete turen. Siden vi var en gruppe på 7 personer ble vi plassert i to ulike biler. Inndelingen fungerte etter hvem som likte/tålte litt hardere kjøring, og hvem som foretrakk en roligere ørkentur. Uansett gruppe fikk alle et godt adrenalinkick, og latteren satt løst når hviningen til en av bloggerne, som kom som bestilt over hver eneste sanddyne, «så vidt» ble nevnt. Godt vi også fikk filmet seansen og derfor har nesten hvert eneste hvin på tape.Den fartsfylte kjøreopplevelse i ørkenen hadde endt i en camp hvor vi fikk se bl.a. hvordan en trenet falk fanget bytte som var kjørt opp med en drone og vi fikk en fantastisk VIP solnedgangsopplevelse med bobler, snacks og jordbær. Etter mørkets frembrudd hadde kvelden fortsatt med en nydelig tradisjonell BBQ-middag med live danseoppvisning i campen. Vi var alle enige om at denne opplevelsen hadde vært et av høydepunktene i oppholdet, i hvert fall når det kom til den actionfylte kjøreopplevelsen.

Bobler i solnedgang i ørkenen i Dubai.

Det desiderte høydepunktet fikk vi faktisk idet turen mot Dubai startet. Å bli oppgradert til Business Class på Emirates Airline som fløy oss fra Oslo til Dubai føltes som julaften, bursdag og 17. mai på en gang. Med herlige, store seter som kunne legges nesten helt flatt og hadde massasje innebygget i både rygg og sete, kunne vi virkelig nyte overfarten. Det føltes ganske bra å bli servert champagne som velkomst allerede før flyet tok av, for ikke å nevne den nydelig 3-retters middagen vi fikk servert på porselen og med skikkelig bestikk! Blide og ekstremt servicevennlig cabinpersonalet bidro sterkt til at flyturen kunne nytes i sin helhet, og når det i tillegg var et in-flight system med tusenvis av filmer, serier, musikk og infokanaler tilgjengelig hadde vi det faktisk så komfortabelt at vi nesten syns det var litt synd at turen var over når vi landet.Etter hvert som samtalen dreide seg over mot lunsjen vi hadde hatt på Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding  hadde jeg nesten glemt at favorittlåtens beat og bass fremdeles lå og lusket i bakgrunnen. Den særs hyggelige lunsjen på kultursenteret hadde vært en veldig nyttig og informativ opplevelse. Vi hadde fått god innføring i muslimsk praksis og hverdagslivet i Dubai og fått forklart noen av de mange mytene omkring Dubai, oljepenger og byggekulturen. En praktisk innføring i både te- og matservering hvor vi alle satt som i på tradisjonell gårdsplass i huset, var utrolig hyggelig. Som å bli tatt med tilbake i tid eller hjem til en lokal familie. Vi fikk bl.a. høre om rettigheter kvinnene hadde ved f.eks. giftemål og at gaver fra mannen til sin kommende kone både i form av masse gull og penger er forventet. Ikke rart at gullmarkedet, med bugnende butikker med alt av smykker og pynt i veldig gult gull, er en nødvendighet her.


Nesten umerkelig måtte vi heve stemmen noen hakk etter hvert som kvelden skred frem. Musikken som var i bakgrunnen hadde kommet mer i forgrunnen, men det var fortsatt de samme herlige beatsene DJen lekte seg med. Vi skålte med våre gulldrinker og samtalen fortsatte livlig rundt bordet. Spesielt omkring det faktum at vi hadde vært innkvartert i store og luksuriøse leiligheter i Oasis Beach Tower. Komplekset tilhører JA Resorts & Hotels og ligger midt på JBR Walk , en havnepromenade preget av hoteller, restauranter og butikker på rad og rekke.

Oasis Beach Tower troner høyt på strandpromenaden.
Fra de øverste etasjene av Oasis Beach Tower var det flott utsikt mot The Palm Jumeirah, den menneskekonstruerte øyen utenfor Dubais strandlinje formet som en gedigen palme. Alle hadde vi fått tildelt vårt eget soverom og tilhørende privat bad samt at vi hadde en stor felles stue og kjøkken. På en liten balkong kunne vi også nyte solnedgangen og titte på den evigvarende byggeaktiviteten som foregikk døgnet rundt i området. Vi var skjønt enig om at dette var en fabelaktig måte å bo på, og kanskje spesielt for vennegjenger og familier på tur til Dubai. Prisen pr. person ble faktisk mye lavere enn det ville blitt ved å bo på hotell av samme standard.

Utsikt fra terrassen mot The Palm

Det hadde likevel ikke vært noen av oss imot å tilbringe en natt eller to på det eksklusive Ritz Carlton, som lå like mellom vår leilighetsbygning og stranden. Selve hotellkomplekset lå som en liten grønn oase helt på stranden, omkranset av skyskrapere i stål og glass og vi var så heldige å få omvisning både i den mest eksklusive suiten de hadde tilgjengelig samt at vi ble invitert på en nydelig lunsj ved deres da helt nyåpnete beach restaurant, Palm Grill. Ettermiddagen hadde blitt avsluttet nede på stranden med levende tradisjonell musikk og en fargerik solnedgang, en veldig avslappende og rolig stund med andre ord.

Hagen mellom Ritz Carlton og stranden er en grønn oase blant skysrapere i stål og glass
Nydelig mat og friske drinker ble servert på den nyåpnede Palm Grill

Etter hvert som samtalen rundt bordet stilnet hen og gikk over i mer rolige en til en samtaler tok musikken igjen oppmerksomheten min. Dette måtte være den overgangen jeg hadde ventet på. Beaten var der. Bassen var der, og endelig startet de deilige lekne gitartonene og vokalen tilhørende Mr Probz og låten Waves strømmet ut av høyttalerne. Kvelden var komplett!

Sass Royal! Ser ikke dette ut som flytende gull?
Utstnitt av foto lånt av Travellingmunk

Jeg utbringte en ny skål med min Sass Royal på Sass Cafe, den kvelden vi drakk gull i Dubai!


Reisen til Dubai ble gjort etter invitasjon fra Emirates Airline og i samarbeid med Dubai Tourism. Alle betraktninger og meninger er helt mine egne. 

Følg Norske reiseblogger i sosiale medier: 

Etiketter: , , , , , , , ,