Koningsday - en oransje gatefest i Amsterdam!

Hvert år i slutten av april feirer Nederland Koningsday, eller King's Day, som er en hyllest til den Nederlandske kongefamilien og Kongens bursdag. Markeringen foregår som en gedigen oransje gatefest over hele landet, og i Amsterdam feires dagen utendørs langs veier, i parker og langs kanalene.

                                                                                                                    Sponset innhold


DJ Hardwell spiller fra en av båtene i kanalen (foto: KLM)Alle er selvsagt kledd i oransje fra topp til tå, og det spilles musikk og danses over alt hvor det er mulig. Der arrangeres også loppe- og gatemarkeder og det kryr av salgsboder med mat og drikke til sultne og tørste festglade mennesker. I og langs kanalene danses og feires det både fra oransjedekorerte båter og fra elvebredden, som også er dekorert med oransje elementer.

Skal du få med deg hele festen bør du være i Amsterdam kvelden før King's Day. Den store feiringen begynner nemlig kvelden i forveien med King's evening. Her er det skikkelig karnevalsatmosfære og store events og arrangementer som holder på til langt utover dagen etterpå.

De heldige utvalgte som fikk en "Orange Experience" med KLM i Amsterdam! (foto: KLM)

For å sette ekstra fokus på Nederland og feiringen av King's day besøkte KLM 5 byer: Shanghai, Cape Town, Rio, Los Angeles og Oslo, og inviterte med seg 10 heldige, spontane og eventyrlystne gjester på en "Orange Experience" til Amsterdam og en tur de aldri kommer til å glemme. Sjekk ut videoen for å se hvordan dette gikk til, og få med deg den magiske feststemningen det var i Amsterdam under King's day i år!


PS: Syns du også det så gøy ut? Neste King's day markeres onsdag 27. april 2016, med kvelds/natt arrangementer fra kvelden 26. april.Følg Norske reiseblogger i sosiale medier:

Etiketter: , , , ,