Opplev verden med lokale øyne – Ta studier i utlandet


Lurer du på hvordan det er å bo i et annet land og bli kjent med en annerledes kultur? Drømmer du om å lære å snakke et helt nytt språk og få et innblikk i en annen livsstil? Da er språkstudier i utlandet noe for deg! Med EF Education First kan du velge mellom alt fra kortere sommerkurs og språkreiser, til lengre programmer som et studieår i utlandet og multi-language year. EF har tilbudt språkopplæring i utlandet i over 50 år er i dag verdens største private utdanningsorganisasjon.

                                                                                                                                                                      Annonsørinnhold
Opplev verden samtidig som du lærer ett eller flere nye språk (foto: EF) Mye har forandret seg siden 24 år gamle Bertil Hult fra Sverige grunnla det som den gang da het Europeiske Ferieskolan i 1965. Fra å være et lite firma som sendte et knippe svenske videregåendestudenter på språkreiser til Storbritannia, er EF i dag et stort, globalt firma med språkskoler på over 50 spennende destinasjoner over hele verden, fra Asia, Australia og Sør-Afrika, til USA, Sør-Amerika og Europa.

Engelskkurs
Et engelskkurs med EF, betyr ikke lenger utelukkende språkreiser til Storbritannia, slik det gjorde den gang da. I dag kan man ta engelskkurs med EF så og si over hele verden, i Australia, New Zealand, Singapore, Sør-Afrika, USA, Canada, Storbritannia, Irland og Malta. Men selv om valgmulighetene har økt betraktelig siden 60-tallet, er Stobritannia fortsatt en av de mest populære destinasjonene blant de som vil ta engelskkurs i utlandet. Og det er lett å forstå hvorfor. Språkreise til England er så mye mer enn hva folk flest tror, det kan være alt fra storbyferie i London, til sommerferie i badebyen Bournemouth, fra bohemliv i Brighton til eldgammel, erkebritisk studentkultur i Cambridge eller Oxford. Velg selv hvilken del av den britiske kulturen du vil oppleve og sug til deg alle nye inntrykk, du kommer til å bli overrasket over hvor mangfoldig den britiske kulturen er.

Kombiner språkreise med en storbyferie i London (foto: EF)
Et alternativ til språkreise i Storbritannia, er engelsk språkreise  i USA. I løpet av de siste årene har interessen for engelskkurs i USA eksplodert, og Miami Beach er en av de hotteste destinasjonene. Bokstavelig talt. Med en snitttempratur på godt over 20 grader og nesten 300 soldager i året, gjør Florida seg fortjent til kallenavnet «Solskinnsstaten». Og Miami Beach er utvilsomt stedet å være hvis du skal til Florida og slikke sol. EFs språkskole i Miami har sentral beliggenhet i Collins Avenue med umiddelbar nærhet til byens yrende gateliv. Og med eget svømmebasseng med utsikt over South Beach og Atlanterhavet er det bare å lene seg tilbake og ta en velfortjent pause i solen mellom slagene.

Solfylte Miami Beach (foto:EF)
Studere i Australia
Kanskje er du av den spenningssøkende typen og er ute etter et skikkelig eventyr mens du perfeksjoniserer engelsken din? I så fall er språkkurs i Australia midt i blinken for deg! Velg mellom pulserende Sydney og solfylte Brisbane og ta deg god tid til å bli kjent med den vennlige og tilbakelente livsstilen «down under». Australia er kjent for sin unike natur med milevis av kritthvite sandstrender, majestetiske fjell, frodige regnskoger, og et mangfoldig dyreliv. Lær å snorkle i verdens største korallrev, Great Barrier Reef, besøk Ayers Rock og la deg fascinere av historien, se båtene komme og gå fra havnen ved operahuset i Sydney og ta med ryggsekken og sov under åpen himmel i «the outback» - språkstudier i Australia er utvilsomt en eventyrlig opplevelse!

Opplev "the land down under" mens du perfeksjonerer engelsken din (foto: EF)
Spanskkurs
I tillegg til engelsk, kan du ta også lære seks andre språk med EF. Hva med å lære spansk mens du blir kjent med den fargerike spanske kulturen fra innsiden? Med språkskoler i både Barcelona, Madrid og Malaga, kan du selv velge omgivelsene for spanskkurset. Malaga er Costa del Sols største resortby og perfekt for livsnytere som vil tilbringe late dager på stranda. Lær spanske gloser mens du slikker sol i vannkanten, eller mens du nyter iskald sangria på en lokal fortauscafé i byens koselige gågate, Calle Larios. Spanjoler er kjent for å være vennlige og imøtekommende, så du får mange muligheter til å praktisere spansk med lokalbefolkningen utenom undervisningen.

Lær spansk i Spania på språkskole med EF (foto:EF)
Barcelona gir deg det beste av både by og strand med pulserende gateliv og en vakker strandpromenade. Den unike kombinasjonen av storbyliv og strand lokker over 7.5 millioner turister til byen hvert eneste år, noe som gjør Barcelona til en av Europas mest besøkte storbyer. Etter at strandområdet ble pusset opp i forbindelse med sommer-OL i 1992, har den vakre stranden vært et trekkplaster for turister fra hele verden. Byen er dessuten et mekka for kulturinteresserte, her kan du oppleve alt fra Gaudis arkitektur med spektakulære Sagrada Familia i spissen, til elektrisk stemning på Camp Nou når FC Barcelona møter erkerivalen Real Madrid i toppoppgjør.

Vil du derimot oppleve den mer sofistikerte spanske kulturen, er Madrid stedet for deg. Her kan du lære spansk på spårkskolen i hjertet av det elegante Salamanca-distriktet hvor du finner byens beste innendørsmarkeder, samt utallige koselige småbutikker med alt mulig nips og naps.

Friår = eventyr
Hvorfor ikke ta et helt friår i utlandet mens du reiser rundt og opplever flere ulike kulturer? Med EF Multi-Language Year kan du lære 2 eller 3 språk i opptil 3 forskjellige land. Et Multi-Language Lear passer perfekt for eventyrere som vil oppnå en dypere kulturforståelse og samtidig utforske verden. Programmet varer i 36 uker eller mer, og du kan i stor grad selv bestemme hvordan du vil legge opp reisen i forhold til hvilke destinasjoner du vil oppleve og hvordan du fordeler tiden.

Kanskje drømmer du om å lære å snakke spansk, men trenger også å finpusse på engelsken din? Da kan du for eksempel lære spansk i Spania og Costa Rica fordelt på to perioder og ta siste del av oppholdet i Los Angeles, California for å perfeksjonisere engelsken din. Eventuelt ta siste del i Cape Town i Sør-Afrika hvis du er ute etter en annerledes kulturopplevelse. Hva med å lære fransk mens du bor i Paris, starte dagen med en rykende fersk croissant på et lokalt bakeri og avslutte dagen med et glass Chablis sammen med nye venner. Eller lære tysk i Berlin, Europas hippeste hovedstad? Drømmer du derimot om å lære kinesisk, kan du ta kinesiskkurs i enten Beijing og Singapore, eller bo en periode i både Beijing og Singapore hvis du ønsker å få en dypere forståelse av språket.

Velg hvilke steder og hvilke land du vil besøke gjennom et lærerikt friår med EF (foto:EF)
Mulighetene er utallige hvis du har lyst til å oppleve verden og lære et nytt språk. Du kan reise på språkreise der du er en del av en større gruppe som reiser sammen fra start til slutt, eller reise på egenhånd og ta et tradisjonelt språkkurs eller et lengre studieopphold i utlandet, eller ta et helt friår og utforske flere ulike destinasjoner. Bo hos en lokal vertsfamilie eller på et studenthjem sammen med internasjonale studenter fra hele verden, eller finn et sted å bo på egenhånd. Uavhengig av hva du velger, kommer du til å lære et nytt språk, få et innblikk i en annerledes kultur og bli kjent med spennende mennesker fra ulik deler av verden.

Ta sjansen, begi deg ut på ditt livs eventyr.
                                                                                                                                     Annonsørinnhold

Følg Norske reiseblogger i sosiale medier

Etiketter: , , , ,