Lyst på en pause fra hverdagen? Ta et minicruise med FjordLine og besøk sjarmerende Ålborg

Etter en vinter med mye vær, vind og nedbør er det herlig å komme seg vekk for noen få dager, og hva er vel bedre enn å reise på et minicruise til deilige Danmark? FjordLine har en perfekt løsning på en liten getaway for å samle krefter, lade batteriene, la seg underholde og spise og drikke godt.

De to flotte søsterskipene, Bergensfjord og Stavangerfjord, som seiler mellom Bergen/Stavanger og Hirtshals er lekkert innredet, har et godt variert utvalg av restauranter og spisesteder, en stor og rikholdig taxfreeavdeling og spennende underholdning for både store og små.

Hvert skip har plass til hele 1500 passasjerer og har 306 stilfulle lugarer i flere kategorier. I sommersesongen tilbyr de også airseats for en rimeligere overfart. Om du vil gå for det aller beste kan det gjerne friste med denne luksuriøse suiten med havutsikt?

Mat og drikke
Det store og varierte utvalget av mat og drikke kan tilfredsstille enhver gane. Lekre retter for både de småsultne og de veldig sultne kommer selvsagt med et godt utvalg av drikkevarer som passer til.

I Grieg Gourmet kan du nyte ferdig sammensatte menyer basert på sesongens beste råvarer. Restauranten er moderne innredet og har en behagelig og rolig atmosfære. Perfekt for en formell forretnings middag eller et romantisk stevnemøte! Upåklagelig service fra kelneren gjorde denne matopplevelsen helt perfekt når jeg besøkte stedet.

Moderne innredning, utsøkt mat og rolig atmosfære preger Grieg Gourmet

Om du bare er litt småsulten kan Bungalow Wine & Tapas være et godt valg. Med en spanskinspirert meny av småretter med bl.a. skinker, ost og olivenretter, og et godt utvalg rød- og hvitvin fra en smart tappeautomat, har restauranten en uformell og koselig stemning. Pianobaren, som deler samme vrimleområde, skaper også god stemning utover ettermiddagen. Her kan du skravle med venner eller synge med på kjente låter fra pianisten mens du nyter tapas av beste kvalitet, enten som en liten smårett eller som et måltid i seg selv.

Bungalow vin og tapasbar er koselig og uformell, og passer perfekt om du vil ha noe lite å bite i sammen med et glass vin. 

Live musikk fra pianobaren skaper god stemning i vrimleområdet.
I det største spisestedet ombord på skipene, Commander Buffet, serveres en rikholdig frokost og middagsbuffet med både kalde og varme retter. Til middagsbuffeten er det, i tillegg til et overdådig utvalg av de lekreste retter, også et selvbetjeningsområde med drikkevarer hvor man finner både brus, vin og øl. Veldig kundevennlig og praktisk, syns jeg! Reiser du med barn spiser de under 4 år gratis, mens de mellom 4 og 15 år kun betaler halv pris av normaltakst i restauranten. Perfekt for barnefamilier, med andre ord! 

Lekkert og innbydende også på Commander Buffet-restauranten
I tillegg til de tre ulike restaurantkonseptene over, finner du også Oasis Garden Cafe ombord. Her finner du et utvalg enklere retter som kan inntas i et hyggelig innredet område med innslag av hageelementer. På menyen står bl.a. sandwicher, pølser og hamburger, wokretter og norsk husmannskost. 

Underholdning eller avslapping? Ja takk, begge deler!
Underholdning, dans og moro finner du i Fjord Lounge. I tillegg til at du kan nyte sjøutsikten under overfarten brukes også bar- og sceneområdet til samlinger før skattejakt for barna og andre barneaktiviteter som Småstjerne, hvor barna kan øve på å være stjerne for en dag. Om kvelden er det show med Fjordlines artister og dans utover de sene nattetimer. På enkelte avganger er det også spesielle temaer med live band og annen type underholdning. Sjekk FjordLines nettsider for mer informasjon.

Fra den stilfulle baren i Fjord Lounge serveres både velkjente og eksotiske drinker

Underholdning,sang og dans med dyktige artister er ett av kveldens høydepunkter i Fjord Lounge.
Ønsker du bare å slappe av og nyte utsikten under overfarten kan du også innta skipets praktiske og lekre sitteområder. Mens du slapper av kan barna leke i ballrommet eller delta på skattejakten med artistene. 

Slapp av med en bok eller et kryssord mens du nyter sjøutsikten
Taxfree
Intet minicruise er komplett uten en tur på taxfree, og ombord finner du en romslig og svært innholdsrik taxfreebutikk. Stort utvalg av kosmetikk, tilbehør, godteri og drikkevarer og et lite utvalg kjente klesmerkevarer. Der er også et eget kjøttutsalg som finnes ved resepsjonen, altså ikke i selve taxfree butikken. 

Romslig og oversiktlige arealer i Taxfree butikken

Godterier i lange baner kan friste både liten og stor
Når du bestiller et minicruise med FjordLine har du to valg ved ankomst Hirtshals. Enten kan du være med skipet til Langesund t/r eller du kan tilbringe dagen i Danmark. Husk at dette velger du ved booking! 

Tilbring dagen i Ålborg
Velger du å tilbringe dagen i Danmark, ta gjerne turen til Ålborg. Buss t/r kan bookes når du bestiller din billett hos FjordLine, eller du kan ta toget på egen hånd. NB: Satser du på tog må du bytte i Hjørring både på frem og tilbaketuren. 

Slapp av langs havnepromenaden i Ålborg (foto: Visit Ålborg)

I Ålborg finner du gode shoppingmuligheter og en hyggelig atmosfære. Siden båten ankommer Hirtshals forholdsvis tidlig på morgenen, vil du være i Ålborg akkurat i perfekt frokosttid. En god frokost kan inntas hos den superkoselige Penny Lane  som åpner kl. 08.00. Her har de også ulike matvarer og gaveartikler for salg, og vegg i vegg finner du en spennende bruktbutikk for dametøy hvor det er mulig å finne små skatter. Etter frokosten er inntatt kan du oppleve byens koselige handlegater eller ta en tur på museum. Du finner en praktisk oversikt over aktiviteter og tilbud her på nettsiden til Visit Ålborg  

Reiser du med barn kan det være stor suksess med et besøk i Ålborg Zoo, hvor de har både isbjørn, orangutang, sebraer og giraffer for å nevne noe. Ålborg Zoo ligger like i utkanten av byen og rekkes enkelt med busslinje 11 eller med taxi. Les mer om Ålborg Zoo her

Sebra i Ålborg Zoo
For de voksne kan en Ålborg Beerwalk gjøre stor suksess for å bryte opp shopping og kulturopplevelser. For å delta på den kulinariske ølopplevelsen kjøper du en liten eske med et ølsmakeglass, 6 kuponger og en guide til 6 hyggelige puber i Ålborg. Deretter velger du når og hos hvem du ønsker å smake spesialølet. Du kan bruke alle kupongene på ett sted, eller velge å besøke alle pubene som er inkludert i Beerwalken og samtidig få deg en deilig spasertur gjennom Ålborgs gater. Det hele koster kun 100 danske kroner. Du kan kjøpe settet på flere av byens store hoteller og selvsagt på pubene som er inkludert i turen. Les mer her om hvor du kan kjøpe Ålborg Beerwalk

God tur!

Takk til mannskapet på Stavangerfjord for en fantastisk omvisning på skipet under min siste reise til Danmark. Også en stor takk til Visit Ålborg for en flott guidet tur i byen med spennende severdigheter og aktiviteter. 

Følg oss i sosiale medier:


 

Etiketter: , , , , , , ,