9 enkle tips for å få en bedre flyreise!

Har du planer om en lengre flyreise, og har allerede begynt å kvie deg litt for turen? Da har du kanskje dårlige erfaringer fra lavprisselskapenes økonomiklasse med kulde, vond nakke, "bråkete" medpassasjerer, utsolgte trillvogner eller "uspiselig" flymat.
Med en slik opplevelse på vei til destinasjonen tar det gjerne en ekstra dag å komme i skikkelig feriemodus, og man misunner virkelig de som sitter på komfortable business-klasse og nyter overfarten. Men fortvil ikke. Det er mange små tips og triks som kan bidra til å gjøre din flyreise, selv på lavprisselskapenes økonomiklasse, til en mye bedre opplevelse.


                                                                                                                                Innlegget inneholder annonselinker

9 enkle tips for å få en bedre flyreise!


1. Reiseveske.
Sørg for å ha en praktisk reiseveske tilgjengelig til flyturen. Denne kan være en stor skulderveske eller en liten ryggsekk, men tenk praktisk når du velger. Første bud er å velge en veske som enkelt får plass under setet foran deg. Da unngår du å måtte reise deg hver gang du ønsker noe fra vesken. Velg gjerne også en veske med flere rom slik at det er enkelt både å pakke tingene dine, og å finne dem igjen. Med litt orden i vesken eller sekken er det enkelt å finne det du ønsker uten å tømme ut alt innholdet. Når du har funnet den perfekte vesken for deg genstår det bare å fylle den med praktiske hjelpemidler som hjelper deg å få en bedre opplevelse av flyreisen.

Finn din perfekte reiseveske her: 
CarrieAlong.no - veskebutikk på nett Kofferter, ryggsekker, håndvesker, PC-vesker, skuldervesker m.m

2. Et lett fleecepledd.
På lengre flyvninger og kanskje spesielt på nattflyvninger kan lav temperatur være en utfordring, så sørg for å ikke fryse. Mange flyselskaper tilbyr ikke tepper og puter til passasjerene, og noen tilbyr dette kun mot betaling. Det enkleste er derfor å ta med seg det selv. Når du benytter teppet under flyvningen er det lurt å feste beltet synlig på utsiden av pleddet. Da unngår du å bli forstyrret/vekket av kabinpersonalet som skal sjekke om du har beltet på om fest-setebeltet-lyset skulle slås på.

For din egen komfort under turen er det også et godt tips å kle seg lag på lag. Gjerne med t-skjorte, tynn genser/bluse og så en cardigan eller lett jakke utenpå. Da kan du regulere hvor mye/lite klær du trenger å ha på deg under overfarten og du slipper å bli overopphetet eller for kald.

3. En liten pute eller krage.
For å unngå at hodet vipper fremover eller til siden om du ønsker å sove eller hvile, ta med en liten pute eller krage for å gjøre det litt mer komfortabetl. Krager kommer både med fast fyll og i oppblåsbar variant, og stabiliserer hodet på en veldig bra måte. Om du ikke liker kragene kan en liten pute være svært praktisk. I hjemtekstilbutikkene kan du kjøpe f.eks. en liten barne/babypute for å ta med på reisen. Perfekt størrelse for reisevesken og mye mer komfortabel enn en krage, syns jeg. En pute kan også benyttes som støtte i korsryggen om du skulle ha behov for det.

4. Ørepropper og sovemaske.
Kabinstøy, "bråkete" medpassasjerer eller naboens leselys kan gjøre det vanskelig å få sove eller hvile uforstyrret på flyet. Med ørepropper og en sovemaske stenger du ute det meste av støy og lys, og kan hvile i fred for omverden.

5. Myke, tykke sokker.
På lengre flyvninger er det deilig å ta av seg skoene, men en utfordring er at det ofte er litt gulvkaldt. Har du med deg et par myke, tykke sokker holder du varmen og komfortnivået gjennom hele flyvningen. Den eneste utfordringen er at du gjerne ikke vil ta på deg skoene igjen når du kommer frem.

6. Velg vindus-sete.
Du vet når du akkurat har funnet den perfekte hvilestillingen, fått pute, teppe, ørepropper og sovemaske perfekt på plass, akkurat da må passasjeren innenfor deg på do. Garantert! For å få sitte uforstyrret, velg derfor å sitte innerst. Andre klare fordeler med vindusplass er at det er veldig praktisk med en vegg å lene seg til om du vil hvile, og at du kan selv regulere om du vil at vinduskjermen skal være oppe eller nede.

7. Ipad, musikk og lesestoff.
På lange flyvninger kan det være ok med litt underholdning underveis til destinasjonen. Har ikke ditt flyselskap tilbud om inflight entertainment på Økonomiklasse, ta med din egen. Last ned filmer, bøker eller spill til ditt nettbrett, oppdater musikken på din avspiller og bring med deg godt lesestoff. Husk å velge høretelefoner som lekker minst mulig lyd ut, så slipper du å bli den irriterende passasjeren for dine medreisende.

En spennende bok eller magasin kan få tiden til å gå raskere og en reiseguide om din destinasjon gjør deg mer forberedt på alt du ønsker å oppleve når du kommer frem.

Stort utvalg og gode priser på spennende lesestoff kan du finne her:
Billige bøker får du hos Haugenbok.no

8. Ta med mat og drikke.
For å få en bedre flyopplevelse, ta med din egen matpakke. På endel lavprisselskaper kan varm mat forhåndsbestilles på lengre flyvninger, men har man ikke gjort det eller det ikke er en mulighet, er gjerne valget av mat som selges ombord svært begrenset. Og alle har vel opplevd skuffelsen når de er utsolgt for akkurat det du hadde sett deg ut i menyen når det endelig blir din tur?

Endel flyselskaper serverer et gratis måltid under flyvningen, men her er det også lett å bli skuffet, enten fordi man ikke liker maten, eller fordi maten ikke holder god nok kvalitet. Resultat kan bli at man sitter både småsulten og litt småsur. Lag derfor en deilig salat eller sandwich med dine favorittingredienser som du tar med deg på flyet. En pakke nøtteblanding, en liten sjokolade eller kjeks i porsjonspakninger er også praktiske å ha i vesken om du skulle bli litt sulten. Ønsker du et varmt måltid, kan du ta med en pose rett-i-koppen eller en boks med pastamåltid som kun trenger kokende vann for å bli klart. Normalt sett er det ikke et problem å be om å få varmt vann fra kabinpersonalet. Husk å ta med deg en stor kopp (om måltidet ikke kommer i serveringsboks) og evt. en plastgaffel/skje.

Om du ikke fikk tid til å lage matpakke før reisen, kjøp gjerne med deg en fristende måltid fra flyplassen før boarding. På de fleste flyplasser kan du få kjøpt ferske sandwicher, baguetter og salater, og om du flyr fra London Heathrow Terminal 5 er restauranten Gordon Ramsey Plane Food et supert alternativ. Her kan du kjøpe en 3 retters picnic-meny beregnet for å ta med på flyet. Maten kommer i en praktisk kjøleveske som holder måltidet ferskt lenge.

Drikke må du, grunnet sikkerhetsreglene, evt. kjøpe på flyplassen før boarding, men det kan være lurt å ha tilgjengelig en flaske vann og gjerne en flaske med noe mer energigivende, som juice eller brus, i din reiseveske. Prisen for drikke på flyplassen er gjerne den samme som om du kjøper drikke ombord, men du slipper å rote frem kredittkort eller penger under flyturen. Ønsker du alkoholholdig drikke må dette kjøpes ombord på flyet, da det ikke er lov å nyte medbragt alkohol i flyet.

9. Toalettsaker.
Benytt en liten blank pose som du får på flyplassen, og ta med deg noen enkle toalettsaker som gjør reiseopplevelsen bedre. Posen bør inneholde desinfiserende gele i reisestørrelse. Den er praktisk å benytte før måltider og etter toalettbesøk, og minsker risikoen for smitte. Ta også med deg en enkel fuktighetskrem/håndkrem da tørr kabinluft kan tørke ut hender og ansikt. Lypsyl eller lignenede er også kjekt å ha med av samme grunn.

Etter en lang flytur kan det være herlig å friske seg litt opp før man ankommer, og her kan en kjapp tannpuss, påfyll av deodorant e.l. og, for damene, en liten oppfrisking av sminken, gjøre underverker. En liten tannbørste og tannkrem og deo i reisestørrelse, samt litt sminke bør du derfor ha blant toalettsakene i reisevesken. En pakke eller to med papirlommetørkler er også et "must" i en reiseveske, og kan benyttes til alt fra å tørke opp søl på bordet, til mer personlige behov.

Husk at alt flytende må være i beholdere på maks 100 ml. men det er normalt ikke et problem da det meste av kosmetikk og kremer også kommer i praktiske reisestørrelser. Om du ikke finner ditt merke i beholdere under 100 ml. kan du kjøpe små, tomme flasker eller krukker beregnet for å fylle på ønsket innhold. Husk å merke hva som er i hvilken beholder om du kjøper flere like.

Følger du disse 9 tipsene får du garantert en litt forbedret opplevelse av din neste flyreise!


Trenger du hotell på din destinasjon? Bestill ditt rom på Hotels.com
Laveste pris garantert! Over 90 000 hotell over hele verden


Velg et flyselskap med høyt servicenivå - også på økonomiklasse
Om du heller foretrekker å bestille din flyreise hos et flyselskap som tilbyr litt mer enn lavprisselskapene, er det også en super mulighet til å få en oppgradert opplevelse på økonomiklasse. Og det aller beste er at prisforskjellene heller ikke trenger å være de helt store.

Hos flyselskapet Emirates Airline får du, også på økonomiklasse, et servicenivå utenom det vanlige. En ting er at man får et herlig 3-retters måltid samt det man ønsker av drikkevarer, men når man også får en dampende varm vaskeklut til å friske seg opp med før matservering, og man spiser med skikkelig stålbestikk, løftes Emirates et stort hakk oppover service-skalaen.

Har man behov for teppe eller pute er det selvsagt ikke noe problem, og for å bli underholdt kan man velge mellom tusenvis av filmer, serier og musikk kanaler i selskapets inflight system. Plettfri service og svært hyggelig og vennlig kabinpersonalet gjør garantert din flytur til en av de beste som finnes på økonomiklasse!

Bestill billetter til din neste flytur hos Emirates Airline.


Følg oss i sosiale medier:


 

Etiketter: , , , ,