De beste julegavetipsene til reiseglade

Artikkelen inneholder annonselenker

Den ultimate julegave å gi bort er noe man vet mottakeren kommer til å sette stor pris på. Noe som vil gi gode opplevelser og stunder eller noe som er nyttig i hverdagen eller i de mer unike stundene. Det å skulle finne den perfekte gaven til en reiseglad person kan være en utfordring, så vi spurte 10 reisebloggere om deres beste reiserelaterte julegavetips. Her er det bare til å boltre seg i spennende og gode tips som vi tror vil bli satt stor pris på!

Sjekk ut 2016 gavetipsene her! 
Hanne Marit fra Sekk og Sandaler mener at å gi en gave til noen som egentlig kun ønsker seg reise, kan være en utfordring. Heldigvis finnes det mange fine reiserelaterte gaver for den reiseglade, og personlig setter Hanne Marit alltid veldig pris på å få noe hun kan ta med seg på tur eller noe som inspirerer. For henne er den ultimate julegaven et abonnement på reisemagasinet Vagabond. For en globetrotter er det en perfekt gave man kan kose seg med når man er ute på reise eller når man vil drømme seg litt bort.

Andre fine reisegaver å gi bort er: globus, mikrofiberhåndkle, reiselitteratur og skrapekart. Dette og et stort utvalg av reiserelaterte gaveideer hos Nomaden

Et supert julegavetips for den reiseglade. Reisemagasinet Vagabond. (foto fra Bladkongen.no )

Janicke fra Norske reiseblogger anbefaler å gi bort et gavekort på opplevelser. Penger kan være praktisk å gi, men ofte blir det til at disse lett brukes på helt andre, og mer kjedelige ting enn opplevelser og reiser. Kjøper du f.eks. et gavekort hos et flyselskap er du sikker på at akkurat din gave bidrar til nye reiseopplevelser for mottakeren. Du kan også kjøpe eller lage et opplevelsesgavekort med noe artig du vet mottakeren har drømt om lenge. Vet du om en reise vedkommende skal på, kan du spandere en spennende aktivitet, som f.eks. zip-lining eller hvalsafari på destinasjonen. Finner du ikke ut hvor du kan kjøpe gavekort til slike opplevelser, lager du enkelt et personlig kort med beskrivelse og bilder av den opplevelsen/aktiviteten du ønsker å spandere. Slår garantert god an!

Andre reiserelaterte gaver som garantert vil slå an er et lite videokamera, med vanntett hus som kan brukes for å filme eller ta bilde av fartsfylte opplevelser både til lands og til vanns.


Monica fra Making Memories har flere praktiske julegavetips til reiseglade. Selv skal hun på en fottur i Cinque Terre til sommeren og har derfor fokusert på lette, praktiske ting som tar liten plass i sekken. Hos Nomaden.no har hun funnet mange passende produkter, bl.a. Care Plus Travelset Mini Spray inneholder 4 små sprayer med det viktigste til turen: insektspray, solspray, kløedempende spray og kroppsvask som du finner her. Monica anbefaler også en rimelig og praktisk serie med lette og hurtigtørkende håndklær. Disse kommer i ulike farger og størrelser. Care Plus Travel Towel serien finner du her.

Oppholder man seg utendørs og langt fra en stikkontakt kan også en nødlader og batterilader i ett være svært praktisk å ha med seg, og vil være en kjærkommen gave.

Care Plus Travelset Mini kommer som 4 små sprayer, i en praktisk beholder. (Foto: Nomaden.no) 


Brita Melissa fra Travelthoughts mener at noe av det mest praktiske og nødvendige man kan gi til en som er glad i år reise, er denne superpraktiske reiselommeboken som du finner hos Nomaden.no. Den er svart, liten og praktisk, og faktisk ikke større enn 7 x 12 cm. Lommeboken har en hank som gjør at den festet innenfor bukselinningen eller på beltet, og der blir den! På den måten holder pengene seg trygg og usynlig fra tyvene og du slipper de klassiske og ubehagelige turistlommebøkene på magen med tråd. Den er enkel å ha med i veska og får plass overalt. Brita Melissa har selv gitt bort denne lommeboken til jul, med stor suksess. Det har nemlig vist seg at denne er også ypperlig for en fuktig bytur - selv innenlands.

Den skjulte lommeboken Go Travel Clip Pouch finner du her

Go Travel Clip Pouch - skult lommebok er en super gave til reiseglade. (Foto: Nomaden.no)


Ann-Mari fra Alltid reiseklar har i år gitt vekk den ultimate reisegaven til hele familien, nemlig en reise!

I tillegg anbefaler hun også denne praktiske gaven hun er sikker på vil slå an hos de reiseglade som også liker en god kopp te, nemlig en liten vannkoker. Ann-Mari kaller seg selv te-fanatiker, og hun har derfor ofte med seg vannkoker på tur, da ikke alle overnattingssteder har dette. Hun liker ikke at noen overnattingssteder har begynt å ha te og kaffe bare i resepsjonen, da dette gjør det mindre tilgjengelig for deg som gjest. Husk også på å legge med ekstra god pose-te, for eksempel fra Kusmi, Fabel te eller Mariage Freres, som mottakeren kan ta med seg på reise. For en te-elsker er nemlig hotell-teene er nemlig stort sett under enhver kritikk, mener Ann-Mari


Elisabeth fra Globetrotterelisa mener at inspirerende reisebøker alltid er en hit til reiseglade. Selv har hun denne på ønskelisten: Lonely Planets ”Best in Travel 2015”. Denne boken gir deg de beste tipsene på hvor du bør reise i 2015. Boken inneholder også egne tips for hvor du bør dra når, slik at du ikke går glipp av store begivenhetene på de enkelte destinasjonene. Denne boken, og massevis av inspirerende reiselitteratur finner du hos Nomaden.no

En av mange inspirerende reisebøker som du finner hos Nomaden.no


Renate fra Renates Reiser sitt beste julegavetips er å gi bort en hjemmelaget fotobok med reisebilder. De fleste har jo det de trenger i dag, så ofte er det mer gøy å gi opplevelser enn ting, eller ting basert på opplevelser. Hvis man har familie eller venner som man nylig har vært ute på reise med, er det veldig gøy å kunne sette sammen en fotobok til dem med bilder, minner og historier fra turen. Det er sjeldent man orker å printe ut bilder selv for å sette inn i fotoalbum nå til dags, men selv synes Renate at det er mer gøy å se på bilder man kan holde i hånda og bla igjennom enn de som er på PC-skjermen. Man velger selv hvilke bilder man ønsker å bruke, hvordan bakgrunnen på sidene skal være, om man skal ha rammer og lignende, og man kan også sette inn snakkebobler og andre figurer som gjør det hele enda mer personlig. Det kan være litt tidkrevende, men ofte blir personlige gaver satt mer pris på, og Renate har alltid fått kjempegod tilbakemelding fra de hun har gitt fotobøker til.


Mette fra Reiselykke mener at den beste julegaven ofte er en riktig god bok. For reisende finnes det mange å velge mellom, både i sjanger og områder som dekkes. Her er Mettes tre forslag til bøker å gi til noen som liker å reise:

Shantaram av Gregory David Roberts. En tykk bok med en sterk skjønnlitterær fortelling delvis basert på Roberts egne opplevelser i Bombay.
Og festningen hadde ni tårn av Quais Akbar Omar. En selvbiografi fra oppvekst i Afghanistan.
Erika Fatlands Sovjetistan. Dette er ei bok jeg selv ønsker meg til jul, og som handler om forfatterens reise gjennom fem tidligere sovjetrepublikker.

Bøker til å slappe av med på flyturen, på stranden eller bli inspirert av er et godt gavetips til reiseglade.


Marie fra bloggen Supermarie anbefaler "NOW"-klokke fra Stealtimeback.com.
Er du ute og reiser er det sjeldent du holder track på tiden allikevel, hvorfor ikke bruke klokkens plass til noe viktig? Now-klokka er en enkel og nydelig liten påminnelse om å leve i nuet, å være tilstede i øyeblikket og nyte sin egen tilværelse. Reisende har en tendens til å bli overveldet av inntrykk og opplevelser, og det er lett å la seg rive med og "glemme" å klamre seg til det som skjer rundt deg. Ved å kaste et blikk ned for å sjekke klokka, blir du ristet og revet tilbake til nåtiden og du blir tvunget til å tenke på hvor du er og hva du gjør.

Henriette fra coffe in a cup anbefaler å gi et gavekort på reise. Om du tenker at dette kan være litt upersonlig, trenger det ikke nødvendigvis å være det. Henriette anbefaler å lage et personlig reisegavekort. Da har du for det første muligheten til å sette ditt personlige preg på det (dette er din sjanse til å være kreativ!) samt at du kan bestemme akkurat hva gavekortet skal inneholde.

Har du lyst til å ta dette reiseglade gavetipset litt lenger, så kan du prøve å legge ting til rette for at vedkommende faktisk kan få benyttet seg av gavekortet. Sørg for at barnepass er på plass og at han/hun eventuelt har mulighet til å ta seg fri fra jobb. Henriette har selv benyttet seg av  denne idéen og det funket som bare det. Hennes tips er at du bare må være villig til å bruke tid på planlegging! Selv hadde hun blitt kjempeglad om noen gitt henne et slikt gavekort! (PS: hun ønsker seg flybillett til Roma :) )


Da håper vi du har fått litt inspirasjon til reiseglade julegaver. Husk at om du bestiller fra en nettbutikk, eller skal sende gaver, bør du gjøre det iløpet av første halvdel av desember. Brev og pakker postlagt etter 16. desember kan bruke noe lenger tid på å komme frem!

Artikkelen inneholder annonselenker

Etiketter: , , , , , ,