King' day i Amsterdam - en gatefest i oransje

Stort sett alle land og byer har noen spesielle og tradisjonsrike dager de markere og feirer på sin helt egen måte. I Nederland har de en veldig spesiell markering som de kaller King's day (tidligere Queen's day). Feiringen er en hyllest til den Nederlandske kongefamilien og Kongens bursdag, og foregår som en gedigen gatefest i oransje over hele landet.

                                                                                                                                                                  Innlegget er sponset av KLM


Fra KLM's Kings day promovideoI Amsterdam feires dagen utendørs langs veier, i parker og langs kanalene, og absolutt alle er selvsagt kledd i oransje fra topp til tå. Det er musikk og dans, det er loppe- og gatemarkeder og det er salgsboder med mat og drikke til sultne og tørste festglade mennesker.

Fra KLM's Kings day promovideo
Kanalene fylles med dekorerte båter i oransje og det danses og feires både fra båtene og fra elvebredden. Egentlig begynner feiringen kvelden i forveien, King's evening, med karnevalsatmosfære og store events og arrangementer som holder på til langt utover dagen etterpå.

Fra KLM's Kings day promovideo
KLM ville sette fokus på Amsterdam og King's day og inviterte 10 intetanende Amerikanere med på en oransje feiring de aldri kommer til å glemme. I videoen under kan du se hvordan det gikk til,  og få med deg den magiske feststemningen det var under King's day i Amsterdam i år!


PS: Syns du også det så gøy ut? Neste King's day markeres 27. april 2015, med kvelds/natt arrangementer fra kvelden 26. april.

Innlegget er sponset av KLM

Følg oss i sosiale medier


Etiketter: , , , , , , ,