5 tips for å få mest mulig ut av din storbyweekend!

Har du planer om en storbyweekend og ønsker å få mest mulig ut av de få timene og dagene du er der? Det gjelder å være forberedt og ha en liten plan på hva man ønsker å få ut av oppholdet. Nedenfor finner du 5 tips som kan hjelpe deg med å få mye mer ut av din neste storbyweekend.

                                                                                                                                                         Inneholder annonselenker


Stare Mesto, gamlebyen, Praha -  Finn gode reisetips om Praha her1. Velg ditt fly med omhu

For å få mest mulig ut av en weekendreise, velg en avgang så tidlig som mulig på avreisedagen og så sent som mulig på hjemreisedagen. Da vil du få flest mulig timer å bruke i din weekendby. Om mulig, velg også direktefly, og om du må mellomlande, velg kortest mulig transfertid, selv om det kan være noen hundrelapper dyrere. Det kan være verdt det om det betyr at du får fire-fem timer mer å oppdage din weekendby på. Det koster fort litt penger å tilbringe mange timer på en flyplass også, så vinningen går ofte opp i spinningen ved å utelukkende velge billigste alternativ.

Om du har mulighet kan du velge å reise f.eks. lørdag til mandag istedenfor fredag til søndag. Det er større muligheter å finne billigere flybilletter når du ikke skal reise samtidig som «alle andre» reiser. Reis gjerne også på et tidspunkt på året når det ikke er høysesong. Du har da mulighet for å finne billigere fly, billigere hotell og ikke minst oppleve mindre køer til severdigheter.

Følg med på flyselskapenes kampanjer for å finne de aller billigste billettene til ditt reisemål. Her kan du spare masse penger om du planlegger tidlig.

Bestill fly og hotell samtidig - da blir det både billigere og tryggere Reis til verdens alle hjørner med Reisefeber.no

Il Duomo, Milano - Finn gode reisetips om Milano her

2. Orienter deg på forhånd om byen du skal besøke

Kjøp gjerne en guidebok eller print ut en enkel cityguide med tips og råd om byen du skal reise til. Glem heller ikke å lese om unike og spesielle opplevelser som din weekendby byr på, i de mange gode reisebloggene. Å ha en plan på hva du vil se og hvilke steder du vil oppleve bidrar mye til at du får utnyttet tiden du har til rådighet maksimalt. Legg gjerne opp en plan for de ulike dagene og bruk de ulike nettressursene aktivt.

Last ned elektronisk guide til din telefon f.eks. TripAdviser – City Guides eller en annen reiseapp med godt kart. Kart og informasjon kan benyttes offline når du er utendørs og online når du har wifi. Finn frem og lagre de plassene du ønsker å besøke i appen. Da er det enkelt å finne frem og få en oversikt over hvor de ulike stedene ligger i forhold til hverandre. Husk også å legge inn adressen til hotellet.

Har du ikke hatt tid til å orientere deg på forhånd? Sett av en liten time like etter ankomst og spør hotellpersonalet om gode tips til områder du kanskje kan sette pris på å få med deg. De fleste hoteller har også små lommekart tilgjengelig som du kan krysse av, notere og tegne ringer rundt spesielle områder på. Nyttig å ha med seg iløpet av oppholdet.

Bestill dine bøker hos Haugenbok.no Bestill dine bøker hos Haugenbok.no

Maasticht , sjarmerende liten storby -  Finn gode reisetips om Maastricht her

3. Velg riktig hotellstandard

Hva du vil oppleve i en by bør avgjøre hvilken hotellstandard du bør velge. Planlegger du å tilbringe mye tid på hotellet for å slappe av eller er det kun for å sove noen timer om natten du trenger hotellrommet? Vet du at du vil tilbringe mest tid utenfor rommet er det lurt å finne et rimeligere hotell med litt færre stjerner. Hvorfor betale mye for noe man ikke bruker? Planlegger du å tilbringe mye tid på rommet eller hotellet, som late morgener med frokost på rommet og rolige ettermiddagstimer med en god bok, kan det være ok å legge litt mer penger ned i hotell- og romvalget.

Finn det ideelle hotellet på trivago Søk blant over 700 000 hoteller!

Gdansk , vakkert og avslappende - Finn gode reisetips om Gdansk her


4. Velg riktig plassering av hotellet

Finn ut hva du vil oppleve i byen du kommer til og velg et hotell i din standard som ligger i nærheten, helst gangavstand, fra dette. Er det en shoppingtur, finn et hotell i nærheten av shoppingområdene. Skal du på en konsert, arrangement, tilstelning e.l. finn hotell som gjør det enkelt og rimelig å komme til og fra. Du vil ikke tilbringe for mye tid og penger med å transporteres fra det ene stedet til det andre når du kun har et visst antall timer i byen.


New York . Du trenger kanskje mer enn en weekend i denne byen! - Finn gode reisetips om New York her

Leter du etter det perfekte hotellet? Reisefeber.no

5. Pakk lett og helst kun håndbagasje.

Om du ikke skal noe veldig spesielt som gjør at du trenger mye ulike klær med deg, så pakk kun det du trenger å ha med deg i en koffert eller sekk som du kan ta med inn på flyet. Se for deg dagene du skal tilbringe i din weekendby, og planlegg hva du skal ha med deg utfra det du planlegger å oppleve. Toalettsaker og kosmetikk er ikke et problem å ta med som håndbagasje så lenge du har beholdere som rommer mindre enn 100ml.

Gode sko og komfortable klær tilpasset klima og årstid er et must om du skal tilbringe mye tid utendørs på oppdagelsesferd. Skal du på klubber eller restauranter med streng dresskode bør du pakke i forhold til det.

En stor fordel med å reise med kun håndbagasje, er at du er sikker på at du faktisk får bagasjen med deg fra flyet. Ingenting er vel mer irriterende enn å gå tomhendt fra bagasjebåndet? Køer for å registrere mistet bagasje, tvungen shopping etter det mest nødvendige og så gjerne få bagasjen levert til hotellet noen timer før du skal reise hjem igjen er ikke akkurat på listen over plussopplevelser.

Har du planlagt å shoppe mye i din weekendby kan du enkelt ha med deg en hendig sammenleggbar bag i håndbagasjen, som du kan fylle opp og sjekke inn på hjemreisen.

Finn flere gode pakketips her!

Liverpool. Et shoppingeldorado - Finn gode reisetips om Liverpool her


CarrieAlong.no - veskebutikk på nett Kofferter, ryggsekker, håndvesker, PC-vesker, skuldervesker m.m

Har du andre gode tips du gjerne vil dele? Benytt gjerne kommentarfeltet under.

God reise!

Følg Norske reiseblogger i Sosiale medier:

Etiketter: , , , , , ,