Vel gjennomført bloggtur til Marokko

Reisebloggere må være en egen rase! Det kan ansees som en risikosport å samle en gjeng helt fremmede mennesker, putte dem på et fly til Marokko, og tro at alt kommer til å forløpe helt smertefritt og alle vil komme over ens. Det går an med reisebloggere!

Matkurs og fotoeldorado for reisebloggere.
Som reiseblogger er man åpen, nysgjerrig, inkluderende og raus. Uten de egenskapene kommer man ikke langt i møte med hverken andre mennesker eller andre kulturer. Når man så samler en gjeng som alle innehar disse egenskapene, kommer det automatisk positive resultater tilbake. I løpet av turen har det oppstått varig vennskap og et bloggerfellesskap jeg tror vil komme alle til gode. Både som blogger og bloggleser.

Det å være åpen betyr at vi har heiet hverandre frem, delt hverandres blogger og innlegg, gitt hverandre tips og ikke minst søkt kunnskap hos hverandre. Vi har hentet inspirasjon og gode ideer og hjulpet hverandre med å bli bedre på sosiale medier. Vi har spurt og gravet om det meste og forsøkt å tilegne oss relevant kunnskap og et bakteppe for de opplevelsene vi har vært med på. Åpenhet er noe som har gått begge veier: åpen for ny kunnskap og åpen for å dele egen kunnskap.

Appelsiner på en sykkel. Alt blir et godt fotomotiv med bloggere.


Som reiseblogger er man selvsagt nysgjerrig! Nysgjerrig på nye opplevelser, mennesker, kulturer, oppdagelser og det å finne det spesielle i det dagligdagse. På bloggtur med et tett program hele tiden, blir det til at mye må dokumenteres i bilder. Jeg tror vi sjokkerte guiden i Marrakech da alle stoppet for å fotografere absolutt alt på vår vei. En kattunge, en fin dør, kryddertårn, sykler fylt til randen med appelsin. Det å gå med en hel gjeng nysgjerrige fotoentusiaster gjennom Souken var nok en liten prøvelse før han fant ut at her var det bare til å roe ned tempoet og la bloggerne få fritt spillerom.

Næmmen så søøøøøt! Mest sannsynlig den mest fotograferte kattungen i Marrakech


Som reiseblogger blir foto en viktig del av historiene som skal fortelles. Bildene blir både en støtte til å huske alle detaljene og opplevelsene, og ofte toneangivende for de blogginnleggene man skal skrive. I tillegg til bilder med kamera, skal det også dokumenteres og live blogges via Facebook, Instagram og Twitter, så mobilkameraene er også flittig i bruk. I løpet av dagene i Marokko, tror jeg også det var endel servitører som fikk litt "sjokk" når de kom med maten. Noen mer fotograferte retter tror jeg ikke det har vært servert, hverken før eller siden, på noen av restaurantene vi besøkte :)

Maten er servert! (foto: Mohamed Mehdi Moustaquim)


Mange av oss reisebloggere er slett ikke vant til å reise på tur med likesinnede. Ofte er man den ene i en gruppe som bare må oppsøke, fotografere, spørre og grave. Det kan lett oppstå litt irritasjon fra de andre, som ikke ser hensikten med denne formen for tidsbruk på reise. Mange reisebloggere foretrekker derfor å reise alene og være helt uavhengig av andres tempo. Når man samler en stor gjeng med bloggere oppstår det heldigvis en felles forståelse og raushet for akkurat disse temaene. Det er ingen som blir fornærmet om man blir bedt om å gå ut av bildeutsnittet, eller blir irriterte fordi man må vente til alle er ferdig med å forevige detaljene. Jeg tror mange med meg syns det var helt herlig med denne felles forståelsen og rausheten som ble utvist overfor hverandre!

Fotoshoot i Sahara ørkenen. 


Man skulle gjerne tro at når en stor gruppe bloggere besøker de samme stedene, vil man få veldig like blogginnlegg, beskrivelser og bilder fra turen. Men med bloggernes egne, unike perspektiver og innfallsvinkler i sine reisebeskrivelser, får man veldig ulike reisefortellinger tilpasset hver enkelt bloggs stil, lesere og målgruppe. Det var derfor viktig å vektlegge ulikhetene mer enn likhetene når sammensetningen av bloggere skulle fastsettes.

Litt venting i skyggene for å få samlet gruppen igjen. 


Det sies at like barn leker best, og selv om ulikhetene var mange, hadde vi ingen problemer med å finne de felles interesseområdene som gjorde oss til "like" selv med svært så ulike preferanser.  Noe av det som gledet meg aller mest med den flotte gjengen bloggere som var med til Marokko, var deres evne til å inkludere. Selv med så mange ulike interesser og alder identifiserte vi oss veldig fort som en gruppe som alle ble tatt inn i og tatt vare på i. Det sier vel sitt at vi kun halvveis ut i turen fant vi ut at dette måtte vi definitivt gjøre igjen, og igjen og igjen!

Svenske reisebloggere på kamelryggen i Sahara

En spretten gjeng Norske reisebloggere i Agafay-ørkenen utenfor Marrakech

En stor takk går til alle reisebloggerne fra både Norge og Sverige som gjorde dagene i Marokko til en uforglemmelig opplevelse! Vil du lese om deres opplevelser og erfaringer fra Marokko finner du alle bloggene listet under. God lesning!

Oversikt over de Norske bloggerne:

Alltid reiseklar
Annette M
Astrid Hjerte
Coffee in a cup
Destination Unknown
Globetrotter Elisa
Hamaca Reise
Jeg leser
Malivas Verden
Mathildes Reiser
No Backpacker
Randombloggen
Sekk og Sandaler
Stigs World

Oversikt over de Svenske bloggerne:


Freedomtravel
LadyTramp
Skimbaco
Ladies Abroad
 Towis

Bloggreisen til Marokko ble organisert av Norske reiseblogger i samarbeid med våre sponsorer Visit Morocco og Sahara Experience

Etiketter: , , , , , , , ,