NYESTE

Vel gjennomført bloggtur til Marokko

Reisebloggere må være en egen rase! Det kan ansees som en risikosport å samle en gjeng helt fremmede mennesker, putte dem på et fly til Marokko, og tro at alt kommer til å forløpe helt smertefritt og alle vil komme over ens. Det går an med reisebloggere!

Matkurs og fotoeldorado for reisebloggere.
Som reiseblogger er man åpen, nysgjerrig, inkluderende og raus. Uten de egenskapene kommer man ikke langt i møte med hverken andre mennesker eller andre kulturer. Når man så samler en gjeng som alle innehar disse egenskapene, kommer det automatisk positive resultater tilbake. I løpet av turen har det oppstått varig vennskap og et bloggerfellesskap jeg tror vil komme alle til gode. Både som blogger og bloggleser.

Det å være åpen betyr at vi har heiet hverandre frem, delt hverandres blogger og innlegg, gitt hverandre tips og ikke minst søkt kunnskap hos hverandre. Vi har hentet inspirasjon og gode ideer og hjulpet hverandre med å bli bedre på sosiale medier. Vi har spurt og gravet om det meste og forsøkt å tilegne oss relevant kunnskap og et bakteppe for de opplevelsene vi har vært med på. Åpenhet er noe som har gått begge veier: åpen for ny kunnskap og åpen for å dele egen kunnskap.

Appelsiner på en sykkel. Alt blir et godt fotomotiv med bloggere.


Som reiseblogger er man selvsagt nysgjerrig! Nysgjerrig på nye opplevelser, mennesker, kulturer, oppdagelser og det å finne det spesielle i det dagligdagse. På bloggtur med et tett program hele tiden, blir det til at mye må dokumenteres i bilder. Jeg tror vi sjokkerte guiden i Marrakech da alle stoppet for å fotografere absolutt alt på vår vei. En kattunge, en fin dør, kryddertårn, sykler fylt til randen med appelsin. Det å gå med en hel gjeng nysgjerrige fotoentusiaster gjennom Souken var nok en liten prøvelse før han fant ut at her var det bare til å roe ned tempoet og la bloggerne få fritt spillerom.

Næmmen så søøøøøt! Mest sannsynlig den mest fotograferte kattungen i Marrakech


Som reiseblogger blir foto en viktig del av historiene som skal fortelles. Bildene blir både en støtte til å huske alle detaljene og opplevelsene, og ofte toneangivende for de blogginnleggene man skal skrive. I tillegg til bilder med kamera, skal det også dokumenteres og live blogges via Facebook, Instagram og Twitter, så mobilkameraene er også flittig i bruk. I løpet av dagene i Marokko, tror jeg også det var endel servitører som fikk litt "sjokk" når de kom med maten. Noen mer fotograferte retter tror jeg ikke det har vært servert, hverken før eller siden, på noen av restaurantene vi besøkte :)

Maten er servert! (foto: Mohamed Mehdi Moustaquim)


Mange av oss reisebloggere er slett ikke vant til å reise på tur med likesinnede. Ofte er man den ene i en gruppe som bare må oppsøke, fotografere, spørre og grave. Det kan lett oppstå litt irritasjon fra de andre, som ikke ser hensikten med denne formen for tidsbruk på reise. Mange reisebloggere foretrekker derfor å reise alene og være helt uavhengig av andres tempo. Når man samler en stor gjeng med bloggere oppstår det heldigvis en felles forståelse og raushet for akkurat disse temaene. Det er ingen som blir fornærmet om man blir bedt om å gå ut av bildeutsnittet, eller blir irriterte fordi man må vente til alle er ferdig med å forevige detaljene. Jeg tror mange med meg syns det var helt herlig med denne felles forståelsen og rausheten som ble utvist overfor hverandre!

Fotoshoot i Sahara ørkenen. 


Man skulle gjerne tro at når en stor gruppe bloggere besøker de samme stedene, vil man få veldig like blogginnlegg, beskrivelser og bilder fra turen. Men med bloggernes egne, unike perspektiver og innfallsvinkler i sine reisebeskrivelser, får man veldig ulike reisefortellinger tilpasset hver enkelt bloggs stil, lesere og målgruppe. Det var derfor viktig å vektlegge ulikhetene mer enn likhetene når sammensetningen av bloggere skulle fastsettes.

Litt venting i skyggene for å få samlet gruppen igjen. 


Det sies at like barn leker best, og selv om ulikhetene var mange, hadde vi ingen problemer med å finne de felles interesseområdene som gjorde oss til "like" selv med svært så ulike preferanser.  Noe av det som gledet meg aller mest med den flotte gjengen bloggere som var med til Marokko, var deres evne til å inkludere. Selv med så mange ulike interesser og alder identifiserte vi oss veldig fort som en gruppe som alle ble tatt inn i og tatt vare på i. Det sier vel sitt at vi kun halvveis ut i turen fant vi ut at dette måtte vi definitivt gjøre igjen, og igjen og igjen!

Svenske reisebloggere på kamelryggen i Sahara

En spretten gjeng Norske reisebloggere i Agafay-ørkenen utenfor Marrakech

En stor takk går til alle reisebloggerne fra både Norge og Sverige som gjorde dagene i Marokko til en uforglemmelig opplevelse! Vil du lese om deres opplevelser og erfaringer fra Marokko finner du alle bloggene listet under. God lesning!

Oversikt over de Norske bloggerne:

Stigs World

Oversikt over de Svenske bloggerne:


Freedomtravel
LadyTramp
Skimbaco
Ladies Abroad
 Towis

Bloggreisen til Marokko ble organisert av Norske reiseblogger i samarbeid med våre sponsorer Visit Morocco og Sahara Experience

26 kommentarer :

 1. Veldig beskrivende og akkurat slik jeg og følte det! Tusen takk for en fantastisk tur som har gitt meg mye inspirasjon til å blogge videre, til nye prosjekter og ikke minst, maaaange nye venner!

  www.nobackpacker.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! :) Godt vi har sosiale medier for å holde kontakten fremover!

   Slett
 2. Tusen takk igjen for muligheten til å være med! Det var så absolutt en experience to remember, og jeg håper virkelig på gjentakelse ;) Reisebloggere er en herlig rase skapninger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var så kjekt å ha deg med! Vi får satse på flere gode reiseopplevelser sammen i tiden fremover også :D

   Slett
 3. og så var det meg da som skulle prøve meg på et 'thumbs up' symbol - du ser jo hvor bra det gikk ;)
  utrolig fin tur som så absolutt frister til gjentakelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte det var noe positive symboler :) Takk for en super tur, og god helg! <3

   Slett
 4. Veldig enig i det du skriver! For en gjeng! =) Utrolig artig å få oppleve og reise på tur med andre reisebloggere! Tusen takk for en herlig Marokkotur!! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk selv for herlige dager sammen i Marokko! :)

   Slett
 5. Takk for en fantastisk tur!! Jeg kom hjem lastet med masse inspirasjon både fra dere og stedet! Heia noske reisebloggere!! Håper på gjentakelse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk selv! Skal jobbe fremover med nye reisemuligheter for gruppen :) Fingers crossed <3

   Slett
 6. Det var fint å være i en gruppe hvor alle kunne utøve typisk reiseblogger-adferd :)
  Takk for turen gjengen ! vi får satse på flere promo-turer i fremtiden! Jeg hører de søker en gruppe reisebloggere til Tadjikistan....

  SvarSlett
  Svar
  1. Du klarte deg godt som eneste hane i kurven, Stig :) Takk for en flott tur!

   Slett
 7. Verkar ha varit en underbar resa! Hoppas få och kunna åka på nån sån nån gång... Måste vara extra häftigt att åka med likasinnade, bloggande människor... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt herlig! Du får følge med på Norske reiseblogger, og nye muligheter kommer gjerne snart :)

   Slett
 8. Enig i alt som alle sier, og ikke minst som du har skrevet!
  Vil også legge til at turen ble vellykket da du og Monica var et perfekt og bra reiselederteam -
  Blir spennende å se hva reiseblogging kan føre til fremover. Ingen tvil om at det nå er mange kjekke og varierte innlegg som kommer opp når reisende nå googler Marokko :) Og som du sier, jeg hadde trodd at det kanskje ble mye like opplevelser å fortelle om, men selvsagt (nesten) blir det jo ikke det. Alle opplever og vektlegger ulike ting.
  Jeg er iallefall med på det meste - nei, det er ikke sant. Zip-lining og liknende hjertestansende utfodringer kan andre gjøre. Men jeg melder meg gjerne som videofotograf igjen…

  Ha en fin formiddag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fin tilbakemelding! :) Vi satset på å ha en forholdsvis avslappet reiselederstil. Med så mange bereiste mennesker samlet trengs ikke mye detalj kontrollering. Håper vi sees snart igjen <3

   Slett
 9. Åhhh hur får man chansen att få hänga med på en sån här grej? Det skulle vara drömmen ju!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan melde deg på nyhetsbrevet vårt helt øverst, så vil du få informasjon når nye muligheter byr seg :)

   Slett
 10. Kul arrangemang och vilken härlig resa det verkar ha varit! :)

  SvarSlett
 11. Er så takknemlig for at jeg fikk være med på denne fantastiske reisen. Det å reise sammen med andre reisebloggere var en helt spesiell opplevelse, og noe jeg håper jeg får oppleve igjen. For en herlig gjeng dere er!!!! Og en stor takk til deg Janicke og Monica, som var det perfekte reiselederteam. Digger dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var SÅ kjekt å ha deg med! Takk for hyggelig tilbakemelding <3 Sees snart, håper jeg :)

   Slett
 12. Jeg er så misunnelig på dere som reiste!!! At jeg ikke gutset på litt og meldte meg på i håp om å få bli med: Ja ja jeg har lært leksa mi :) :) Har fulgt veldig mange av dere på denne turen og fått så mye inspirasjon. Det må være helt herlig å reise sammen med likesinnede. Jeg har flere jeg reiser sammen med men det blir jo jeg som skal ta bilder av alt og holder de andre igjen hele tiden, da føler man seg litt egoistisk og så blir det til at man kanskje ikke tar alle bildene man skulle ønske man gjorde. Utrolig mange flotte bilder og innlegg dere har fra turen. Gleder meg til å lese videre hva dere har å si om nye og gamle reisemål.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får følge med på siden og melde deg på ved neste anledning :) Vi hadde det knallkjekt! <3

   Slett

Vi håper du likte dette innlegget, og at det var informativt, nyttig og inspirerende. Vi setter stor pris på din tilbakemelding, så legg gjerne igjen en kommentar eller et spørsmål, så svarer vi deg så fort vi kan.

 
Copyright © 2014 Norske reiseblogger - reisetips og reiseinspirasjon. Designed by OddThemes