Reisetips Finland - Finsk designkunst

Finsk design har lange tradisjoner, og fellesnevneren er fokus på kvalitet, estetikk og funksjonalitet. På vår bloggtur til Helsinki besøkte vi Iittala-fabrikken i Arabia og fikk her oppleve en annerledes utstilling laget med Finske verdenskjente merkevarer.

Fiskars økser i festlig mønsterFiskars var den første produsenten som blandet stål og plastikk for å fremstille sakser. Selve fargen på det velkjente oransje saksehåndtaket er patentert og symboliserer kvalitet verden over. I alle Fiskars-produkter vil du derfor finne den lett gjenkjennelige fargen.

Eller hva med en spiral av spader...
Det spesielle med denne utstillinger er at du med første øyekast ikke oppfatter helt hva installasjonene er laget av. Produktene har fått en helt egen estetikk i sammensetningene, og man glemmer nesten at det i utgangspunktet er bruksgjenstander.

Piggete - sort - stål - kunst! Ikke lett å se at denne er laget av knipetenger

En søyle fra gulv til tak - laget av stekepanner
Med oppstillingen av fargerike telysestaker har man laget en lekker installasjon. Disse lysestakene er "samleobjekter" i Finland, og det er vanlig å få disse i gaver enten i jobbsammenheng eller som små jule- og bursdagsgaver.

Telysestaker i glass i en fargerik montasje
Ta gjerne turen innom Iittala-fabrikken for en god handel og en kunstopplevelse om du er i Helsinki du også.


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , , , , , , , ,