Miljøvennlig storbyferie til fots eller på sykkel

Telinetbloggen.no arrangerer i disse dager en konkurranse hvor de oppfordrer reisebloggere til å dele sine beste miljøtips for en mer miljøvennlig ferie. Jeg vil gjerne dele ett av mine tips, som er å gå på oppdagelsesferd til fots istedenfor å bruke forurensende bil, buss eller taxi.

                                                                                                                                      Sponset innlegg




Så på med joggesko, frem med kartet, og gå ut og oppdag alle de nydelige detaljene og stedene du ikke når naturlig med andre transportmidler. I tillegg til at det er ganske så miljøvennlig vil du også fort se at når du opplever en by eller et sted til fots så oppdager man så mye mer. Flotte detaljer på bygninger, spennende trange gater utenfor allfarvei, bortgjemte kafeer og restauranter og avslappende parker.



Man blir også veldig fort lokalkjent når man orienterer seg til fots, og finner lettere tilbake igjen til både hotellet og andre spennende steder man passerer. Man kan også risikere å treffe på massevis av nye mennesker som gjerne fører til nye bekjentskap og vennskap. En ekte vinn-vinn situasjon med andre ord.



I enkelte større byer, som f.eks. Berlin, er det også enkelt å leie bysykler og oppdage byen på en annen miljøvennlig måte, nemlig fra fra sykkelsetet. Husk hjelm og å sette deg skikkelig inn i hvordan trafikkreglene er og hvordan de håndheves der du er. Da er det bare til å nyte dagen og byen du besøker på en mer miljøvennlig måte ved neste anledning. PS: Husk gode sko!



Har du et tips til en mer miljøvennlig ferie? Sjekk ut linken til konkurransen her og delta du også! Premien er et opphold på et eksklusive hotellet The Thief i Oslo! Tvi, tvi!

Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , ,