Juleshopping i København - Danmark

Vi må alltid ha en liten weekendtur før jul for å shoppe litt og finne den gode julestemningen. I år gikk turen til deilige København, og både konsert, god mat og drikke og julegaver stod på programmet.

Flotte farger pryder fasaden på Tivoli Hotel
Vi bodde på det forholdsvis nybyggete hotellet "Tivoli Hotel" kun noen kvartal fra jernbanestasjonen og Tivoli. Det var et stort og flott hotell med moderne rom og innholdsrik frokostbuffet. Her var spesielt tilrettelagt for barnefamilier gjennom både romløsningene og dekoren, samtidig som de med oppgradert rom ble tilbudt barnefri sone til frokosten og egen avslappingslounge med fri tilgang til frukt, snacks og drikke døgnet rundt. Her var dessuten lekkert bassengområde i underetasjen med både barnesoner og barnefrie soner. Veldig tilrettelagt for flere kundegrupper altså!

Allerede når vi ankom hotellet kom julestemningen sigende. I inngangspartiet stod det største pepperkakehuset jeg noen gang har sett, og det duftet herlig jul!

Pepperkakehuset raget ca. 1,5 meter og var pyntet med godteri. Det duftet nydelig av jul!

På et julepyntet Strøget fikk kortet kjørt seg og masse julegaver ble lagt i posene. Det ble også tid til noen pust i bakken på Streckers Pub & Brasserie for mat, drikke og hvile for beina. En herlig plass i klassisk engelsk pub-stil med knallgode burgere og fantastisk service.

Julepyntet og koselig på Strøget
Ingen juleshoppingtur er komplett uten å ha besøkt et utendørs julemarked, og på Høybroplass fant vi et koselig lite marked. Det duftet av brente mandler, grillete pølser, varm gløgg og bål og det var masse koselige boder med flotte julegavetips. Mellom bodene var det dekorasjoner med plastsnømenn og en liten karusell for de minste.

Julemarked på Høybroplass, like ved Strøget.

God mat hører selvsagt til en vellykket weekendtur, og vi hadde  to fantastiske restaurantopplevelser som vi gjerne deler. På hotellet vårt spiste vi  nydelig sushi på den restauranten som i høst ble kåret til Københavns beste sushiplass; Sticks'n'Sushi. Restauranten ligger i toppetasjen med utsikt over hele byen. Innredningen er stilig og gir en intim og autentisk atmosfære. Vi ble plassert i en del med lave bord og benker senket ned i gulvet og måtte pent ta av oss skoene før vi fikk gå inn på området. Har du tenkt å spise her kan det være lurt å bestille på forhånd, spesielt i helgene.

Mør og smakfull biff fikk vi på den argentinske restauranten Fuego. Også her gjorde interiøret sitt til at atmosfæren og stemningen passet perfekt til måltidet. Ekstra hjelpsom stab gav oss mange gode tips til videre opplevelser i København, deriblant ble vi anbefalt en herlig cocktailbar som heter Ruby. Ruby ble omtalt som "The most famous cocktailbar on the planet" ifølge dørvakten. Plassen kan klassifiseres som Speak Easy light, og er litt vanskelig å finne, men utrolig koselig og med en herlig og avslappet stemning. Veldig gode cocktails gjorde det til en flott opplevelse.

Ruby - The most famous cocktailbar on the planet!
Vi avsluttet vår korte tur til København med konsert i Forum Copenhagen med vårt favorittband for tiden, Queens of the Stone Age. Fantastisk band, fantastisk musikk og fantastisk konsert, kort oppsummert :)

Magisk stemning med QOTSA på scenen!

Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,