Øyhopping i Hellas i sommer?

Vurderer dere øyhopping i Hellas denne sommeren? Her er noen tips til hva dere bør tenke på før og under planleggingen av en slik ferie.


Som mangeårig øyhopper har vi opparbeidet oss endel erfaring på området, og vi syns det er den beste måten å oppleve både landet, kulturen, maten og ikke minst folkene på. Vi har reist til mange øyer i løpet av en kort periode og vi har reist til noen få øyer over lengre tid. Vi har reist med små barn og vi har reist med ungdommer. Vi har reist som en familie og vi har reist i følge på flere familier. Alt med sin sjarme og med sine unike opplevelser. Men hva bør man tenke på hvis man vurderer denne ferieformen?




Tommelfingerregel nr. 1 før øyhopping er planlegging! Begynn helst tidlig å planlegge og tenkt nøye igjennom om dette er en ferie som passer for deg/dere. Det blir endel timer/dager med reising, selvfølgelig avhengig av hvor mange øyer dere ønsker å besøke, og det blir endel venting og køståing. Forsinkelser er helt vanlig og det hersker ofte lett kaos i havneområdene. Takler du det, kan jeg garantere at nye og spennende opplevelser og inntrykk står i kø! Skal du reise med barn er det viktig at de også er med i planleggingen og vet hva det innebærer. Dette er veldig langt fra en ordinær chartertur.



Det første dere bør gjøre er å finne ut av hva dere ønsker at ferien skal inneholde, og hvilke øyer dere syns ser interessante ut. Lag en liste over de tingene dere syns er viktigst. F.eks. bading, snorkling, kiting/vannsport, kulturopplevelser, matopplevelser, avslapping etc. Foretrekker dere små eller store landsbyer, "uberørt" eller mer tilrettelagte steder, eller en mix av alt? Lag også en liste over øyer dere kunne tenke dere å besøke. Det gjør ikke noe om listen er lang, det betyr bare at dere har mange valgmuligheter når reiseruten skal settes. 

Velger dere Kykladene som reiseområde finnes der en øy som passer for alle.  Santorini for spektakulære solnedganger og romantisk stemning, Ios og Mykonos for de unge partylystne, Sifnos og Serifos for en avslappet stemning i koselige havneområder, Naxos med lange hvite strender for de bade- og snorklelystne, Paros for vannsport, seiling og kiting, Milos for snorkling og mopedturer til bortgjemte strender og Antiparos og Småkykladene for en rolig Kardemommeby-opplevelse. De fleste øyene er også såpass variert at du finner litt av alt alle steder, så her er det bare til å velge og vrake :) 




Vi har bl.a. brukt guideboken til Lonely Planet om Hellas. Den har god informasjon om de ulike øygruppene og øyene. Trykte bøker har nok endel "utgått" info avhengig av når den ble publisert (som f.eks. priser på middagsretter og rom) men som et utgangspunkt for å velge hvilke øyer man vil besøke fungerer de utmerket. På nettet finner du også lassevis med mer oppdatert info om de ulike øyene, og du kan legge inn bestillinger på både overnattinger, utflukter og båtreiser. Mange kafeer og restauranter har tilgjengelig wi-fi, men vi syns det også har vært praktisk med info i bokform med på reisen. Har man highlightet med markørpenner eller brukt klistremarkører på sidene er det enkelt finne tilbake til informasjonen når man ligger på en bortgjemt strand uten nettilgang.



Når dere har kommet godt i gang med å sette opp ønskeliste over hvilke øyer dere ønsker å besøke kan det være en idè å begynne å tenke på hvor man skal starte øyhoppingen fra og hvordan man skal komme seg dit.




Vi har alltid tatt rutefly mellom Norge og Athen og lagt opp løpet videre derfra. Fra Bergen kan du reise med en rekke flyselskaper, SAS, Lufthansa, KLM, Norwegian og en hel del andre flyselskaper med ulike løsninger for reiserute med mellomlandinger ulike steder i Europa. Her er det bare til å følge med på de ulike selskapene og deres kampanjer. Det går også an å finne gode priser på gode søkesider som f.eks. Restplass.no



Der er også gode reiseløsninger for øyhoppere via reiseselskaper som Apollo og Lilleputtreiser. Her kan du bestille enten bare flyreise, flyreise med første og/eller siste overnatting inkludert, og type charter-øyhopping med en uke på en øy og en uke på en annen øy med alt ferdig klappet og klart. Her er altså massevis av muligheter for å legge opp så mye eller lite av reisen som du ønsker selv. Med Apollo reiser man som regel direkte til en av øyene, f.eks. Santorini, og kan starte loffingen derfra. 


Følg oss i sosiale medier:


Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,