Snart festivaltid! (og litt mimring)

Mange planlegger sommerferien i disse dager, og hva er vel mer sommer enn festivaler? Musikkfestivaler i inn- og utland byr på et spekter av aktuelle artister, et utall sjangere, varierte stiler og ikke minst gode festivalopplevelser.

Fra festivalcampen på Roskilde i 1990. Etter en natt med regn var det herlig at solen kom frem  og tørket både telt og folk
Ved en tilfeldighet satt jeg en kveld å bladde i et gammelt fotoalbum (ja, vi fremkalte bildene i gamle dager :) ) med bilder fra min første festivalopplevelse fra sommeren 1990 på Roskilde! Jeg kjenner ennå på den utrolig positive og hyggelige stemningen fra festivalområdet og teltleiren, ja det var nesten som om vi bygget oss et eget lite samfunn i noen få herlige julidager den sommeren.

Festivalskulptur in the making
En kjempeskulptur ble bygget av gamle bildekk og påler på festivalområdet i løpet av den uken festivalen varte. Hver dag måtte vi bort for å se på hvor mye de hadde klart å bygge på den.

Solnedgang over festivalområdet...eller var det soloppgang? :)
Grilling, gitarspilling, allsang, festing og hyggelig campstemning preget teltcampen etter konsertslutt. Vi satte alle teltene i et sirkel med bålplass i midten og sørget for at ingen kom å satte opp teltene sine på "tunet" vårt. Slik sikret vi oss boltreplass i en ellers så tettpakket campingplass :)

Beskjedrammen!
Før mobiltelefonens tid! Skulle man treffes et sted ett bestemt klokkeslett måtte man være der, ellers mistet man venner og bekjente før man visste ordet av det. For de som ikke holdt tider eller savnet vennene sine var det satt opp en beskjed ramme hvor man kunne henge opp "etterlysninger" og forsøk på avtaler. Mistet og funnet ble også hengt opp her. Effektivt?

Slagplanen for dagen legges. Hvilke konserter skal vi se idag?
Det var effektivt å ha en høy vimpel på tunet (sees til høyre på bildet) slik at man hadde noe å peile seg inn etter når man skulle finne igjen teltplassen. Det er store områder som brukes til camping ved slike festivaler, så det gjelder å ha retningssansen i orden.

Klar for konsert!
På Roskilde er det mange konsertscener og flere konserter spilles samtidig. Det er derfor lurt å gå gjennom programmet og peile ut hvilke konserter man ønsker å se og planlegge konsertdagen utifra egne ønsker og behov. Kjenner man ikke til bandene er det bare til å gå på opplevelsesferd blant nye, spennende band og musikkopplevelser!

Dette var litt mimring fra Roskildefestivalen fra 1990. Ble du lysten på å reise på Roskildefestival nå til sommeren finner du mer info på roskilde-festival.dk.

God festivalsommer!

Etiketter: , , , , , , ,