Min Greske drømmeøy!

Øyhopping i Hellas er en herlig ferieform, og det er lett å bli fascinert av de mange flotte stedene og øyene. I Kykladene er det mange spesielt nydelige plasser, og her har jeg funnet min drømmeøy: Antiparos.


Havnen i Antiparos. Dette er det som møter deg når du ankommer Antiparos. En liten havn med små fiskebåter og en liten havnepromenade med restauranter og torgboder. Du ankommer enten med personbåt fra havnen på Paros eller via ferge fra Pounta. Mange hoteller og overnattingssteder ligger i området rundt havnen og i sidegatene i sentrum. Trenger du plass å bo kontakter du enkelt noen av utleierne i havnen eller snakker med besetningen på båten/fergen. De pleier å ha god oversikt over hvilke plasser som har ledig kapasitet.


I havnebukten ligger det små fiskebåter på rad og rekke. Mange av restaurantene henter fersk fisk, sjømat og blekksprut her for servering til gjestene senere på kvelden. Veldig ferskt og veldig kortreist.


Kveldens middag henger til tørk utenfor tavernaen Zorba som ligger nesten helt i havnen. Her serveres utelukkende sjømat og mye grilles i åpen vedovn. Prøv gjerne grillet fisk eller blekksprut fra dagens fangst sammen med gresk salat, tzatziki og ouzo. En ekte gresk matopplevelse! Glem heller ikke å spise som grekerne når du er i Hellas. Bestill flere småretter, Meze, på deling istedenfor hver sin porsjon. Familierestauranten Argo har stort utvalg av god og hjemmelaget Meze.


Bøndene står med torgboder i havnen om formiddagen med ferske, nyplukkede grønnsaker direkte fra jordbruksområdene lenger innover på øyen. Tomatene er en smaksopplevelse i seg selv!


En båttur rundt Antiparos byr på mange flotte fotomotiver og herlige badeopplevelser. Reis med Kaptein Ben og du er sikret et spennende dag med masse bading, grilling, konkurranser og hyggelig selskap. Du finner båten hans i havnen.


Hovedgaten i Antiparos er bilfri, og det er her du finner det meste av butikker, restauranter, cafeer og barer. Hovedgaten er livlig på morgen/formiddag, og syder av liv fra rundt 18 til 24, men er stort sett rolig midt på dagen. I enden av hovedgaten ligger et lite torg, eller Squaren som det kalles, og det er her det er liv og røre på kveldene for de som ønsker en litt mer urban stil. På dagtid finner du ofte mengder av eldre greske menn som spiller kort her. Etter at barene på Squaren stenger i tre-fire tiden om natten trekker mange mot nattklubbene som ligger litt utenfor bykjernen, ca. 5 minutter til fots.


Kirken som ligger på en liten høyde like ved havnen er i klassisk gresk utførelse. Hvitkalket og med blått kuppeltak.


Like ved kirken ligger også en gammel vindmølle som et landemerke.


En av sidegatene i Antiparos. Blomster preger bybildet alle steder. I denne sidegaten finner du bl.a. en herlig asiatisk/indisk restaurant, Oasia. Nydelig mat i koselige omgivelser, og et kjekt avbrekk fra de greske smakene. Anbefales! Sidegaten fører også til og fra de nærmeste strendene til sentrum. Hovedstrand 1 og hovedstrand 2 ligger kun noen minutters gange fra hovedgaten. Ved hovedstrand 2 finner du øyens beste og kuleste beachrestaurant; Time Marine. God mat, herlig stemning og chill musikk gir en god ramme rundt lunsjmåltidet. Ellers finnes der masse nydelige strender rundt på øyen, både med og uten taverna, som er tilgjengelig med bil, moped eller sykkel. Reiser du til Agios Georgios helt syd på øyen anbefales lunsjen inntatt på Pipinos!


Solnedgangen nytes best ved Sunset Beach. Følg hovedgaten gjennom byen, over Squaren og direkte igjennom til andre siden av øyen. På restauranten Sunset Deseo har de et nydelig utkikksplatå med servering for en uforglemmelig solnedgangsopplevelse. Nyt en ekte italiensk middag på restauranten etterpå.

Velkommen til drømmeøyen Antiparos! :)


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,