Rolig formiddag i gamlebyen, Gdansk

Gdansk har ord på seg for å være en av Europas vakreste middelalderbyer, og det er mye flotte bygninger å se hvis man tar beina fatt og rusler rundt i Stare Miasto, gamlebyen. Størsteparten av bygningene her ble gjenoppbygd og rekonstruert på -50 og -60 tallet etter massive ødeleggelser under 2. verdenskrig, og området fremstår idag som det gjorde før krigen brøt ut. 

Długi Targ, det lange marked, en av hovedgatene i gamlebyen. Rekonstruksjonene troner på rad og rekke.
Vi hadde en kort formiddag i Gdansk, og valgte en rolig spasertur i gamlebyen med påfølgende lunsj for å få sett litt av det byen har å tilby. Langs den ene hovedgaten Dlugi Targ fantes det massevis av småbutikker, salgsboder, uterestauranter, gateselgere og gatemusikanter. Akkurat slik en markedsgate skal være!

Arthushovet, i sengotisk stil, er en av Gdansk mest fotograferte bygninger.

Herlig markedsstemning på den store åpne plassen langs Długi Targ. 
Det vrimlet også av turister langs Długi Targ, både i store grupper som hang i helene på guider, og enkeltvise på oppdagelsesferd. Mange av turistene ser man imidlertid ikke så mye av ansiktet på. Det dekkes nemmlig av store kameraer med lange linser :) Med store folkemengder kommer det beklageligvis også noen uønskede elementer, så se opp for lommetyver i kaoset som lett kan oppstå på de trangeste stedene..


Lunsjen ble inntatt på Elephant Club
Etter en liten sightseeing til fots inntok vi lunsj på Elepant Club midt i hjertet av det lange marked. Nydelig italiensk inspirert mat og grei service. Selv om det kom noen regnskur tok de mange parasollene av for det verste. En artig innretning de hadde her var tappekran for Jægermeister!

Vakre bygninger i pastellfarger på rad og rekke

Neptunfontenen foran rådhuset i gamlebyen Gdansk
Neptunfontenen er plassert foran det gamle rådhuset i Gdansk. Den ble godt beskyttet under 2. verdenskrig, og har overlevd ødeleggelsene som ellers herjet området.

Rådhuset i gamlebyen. Den høye tårnet setter sitt preg på området
Etter en vandretur i gamlebyen med påfølgende lunsj var det herlig å få litt motorisert transport til vårt neste mål, kjøpesenter! I en av sidegatene fant vi et slags kombinert taxi og sightseeing tilbud. Små biler som egentlig så ut som golfbilder (ikke merket, men slike de bruker på golfbanen) med åpne passasjerplasser kunne leies og tok deg dit du ville. Artig, billig og veldig oversiktlig måte å komme seg frem i byen på. Bør absolutt prøves!


Følg oss i sosiale medier:


Etiketter: , , , , , , , ,