Andøya - en vakker perle i nord

Norge er et langstrakt og variert land, og en av mine absolutte favorittsteder er Andøya i Nord Norge. Andøya byr på helt utrolige naturopplevelser, både til lands og til vanns. Her kan du gå på skattejakt i fjæra på endeløse hvite strender, gå lange turer i marka eller på høye fjell, plukke bær, fiske eller hva med en tur på hvalsafari eller sel- og fuglesafari? Opplevelsene står i kø, så ikke tenk på å sette av tid til å sove :)

Bleikstranda

Bleikstranda er en flere kilometer lang, kritthvit sandstrand på vestsiden av øyen. Tettstedet Bleik ligger plassert vakkert i den ene enden. De høye fjellene som omkranser området gir et dramatisk og massivt uttrykk. Rett og slett til å ta pusten fra en. Liker du å sole deg kan du finne en lun krok mellom sanddynene, og for mosjonisten er det et ypperlig sted å ta løpetreningen.

Sea Safari Brygga

Kommer du med fly til øyen (Widerøe og Norwegian flyr hit) lander du på Andenes, helt nord på Andøya. Her finner du et koselig sentrum med et greit utvalg butikker, serveringssteder og overnattingsplasser. Fra Andenes går det bilferge til Senja.

Noen av de hyggeligste overnattingsplassene på Andenes ligger helt i sjøkanten og ett av disse er på Sea Safari Brygga. De tilbyr helt nyoppussede dobbeltrom til greie priser og med fantastisk beliggenhet. Her kan du også kjøpe hvalsafaritur eller sel- og fuglesafaritur med ribb.

Den ene ribbåten

På med overlevelsesdrakt og flytevest og kom deg på safari! Sea Safari Andenes har to ribb-båter som du kan kjøpe turer med. Ulike turer arrangeres flere ganger for dagen.

Hjerteformasjon ved Bukkekirka

Veien langs vestkysten av Andenes er merket som nasjonal kulturvei og her kan man oppleve masse vakre små plasser. Mange benytter sykkel som fremkomstmiddel på denne strekningen, og det en fantastisk opplevelse å være så i ett med naturen, med Norskehavet frådende like utenfor!

Et av de mer spesielle stedene langs vestkysten er Bukkekirka. Her holdes det årlig utendørs gudstjeneste og endog vielser. Bildet over er tatt like ved Bukkekirka. Her må det være kjærlighet når sjø og vind klarer å skape slike perfekte hjerteformasjoner i stein! :)

Bleiksfjellet

Fra nordsiden av Bleiksstranda ser vi her Bleiksfjellet uti havet. Der ute er det et yrende fugleliv med bl.a. en stor koloni Lundefugl og havørn. Det er ikke lov å gå i land på øyen, men med båt er det mulig å oppleve de små pingvinlignende fuglene på nært hold. 

Andenes Fyr.

Andenes Fyr! Det karakteristiske fyrtårnet lokalisert på Andenes er et flott skue og er å finne på mange postkort og foto. Det er også mulig å gå opp i tårnet og se den fantastiske utsikten over øyen og sjøen herfra. Et godt tips er også bare å gå en tur utover moloen og nyte midnattsolen :)

I tillegg til massevis av flotte naturopplevelser om sommeren er Andøya lokalisert på en av de aller beste stedene for å oppleve Nordlys vinterstid. Det er bare til å begynne planleggingen. Anbefales på det varmeste!


Følg oss i sosiale medier:


Etiketter: , , , , , , , , , ,