Hvis uhellet er ute...

Ferietid skal være tid for å nyte, oppleve og gjøre ting man ellers ikke får tid til i en hektisk hverdag. Uhell og skader kan fort legge en stor demper på opplevelsene hvis ikke man er godt forberedt og har pakket med riktige hjelpemidler i et eget lite reiseapotek.Hva man trenger å pakke med i et reiseapotek avhenger veldig av hvor man skal reise og hva man har tenkt å gjøre av aktiviteter. Er formålet lange fjellturer på egen hånd i de spanske fjellene er nok behovet veldig annerledes enn det å tilbringe solfylte dager på en chartertur til Tyrkia, men noen grunnleggende ting bør man pakke med uansett hvor man skal.

Over 10 år med erfaring fra øyhopping i Hellas har ført oss frem til et greit utvalg i vårt lille reiseapotek. Dette er for all del ingen fasit, men kan være et greit utgangspunkt for en utenlandstur med litt aktivitet, litt sol og bad og litt reiseaktivitet.

Sårskader
Det viktigste med sårskader av mindre størrelse er at de renses skikkelig for å hindre bakterieinfeksjon og at man dekker det til med passende plaster etterpå. Ha derfor med plaster i diverse størrelser, Bacimysin eller Pyrisept (bakteriedrepende krem) og renseservietter eller øyebadevann og bomull. Øyebadevann i engangsbeholdere er også til stor hjelp hvis man skulle være uheldig å få sand eller rusk i øyne. Er du på badeferie kan vanntett plaster være et lurt alternativ og er du på aktiv ferie som innebærer en del gåing er gnagsårplaster et must. Ta gjerne også med sportstape til bruk ved f.eks. overtråkk.

Hode og hals.
En forkjølelse kan lett føre til spolerte dager hvis man ikke har klar midler til å dempe symptomene. Mange reagerer også på for kald stilt aircondition med forkjølelsessymptomer. Ha derfor med nesespray eller nesedråper i engangspakninger, halstabletter og Paracet i reiseapoteket. Allergitabeletter kan også være lurt å ha med hvis årsaken til tett nese er en allergisk reaksjon. Flyturer med tett nese/bihuler kan være ubehagelig, så ha i så tilfelle nesedråper/spray lett tilgjengelig.

Mage
En mage i ulage er ikke bra, og spesielt ikke på ferie. Ta derfor med både mageregulerende, som f.eks. Idoform, og tabletter som kan stoppe diare hvis du skulle være uheldig å få det. Før lengre transportetapper, som f.eks. hjemreise, kan det være til stor hjelp å få stoppet symptomene på mageinfeksjon, selv om det kanskje bare er til midlertidig hjelp.

Diverse
Vi har alltid med Q-tips, pinsett og saks i vårt reiseapotek. Q-tips er kjekk til mange formål, bl.a. hvis man skal rense skrubbsår for sand o.l. Pinsett har vi ofte fått bruk for for å fjerne fliser eller småting man tråkker inn i foten på stranden og saks er kjekk til f.eks. klipping av plaster i passe størrelser.

Kanskje noen av dere har andre erfaringer? Del gjerne tips til hvilke ting du syns er viktig å ha med på tur i linke under. Det er fint om du også beskriver hvorfor eller til hvilket turformål tingene er nødvendige/kjekke å ha med. Ellers kan dere også laste ned appen til Apotek 1 hvor du finner massevis av tips og råd med på ferien.


God reise!


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: ,