Reisebrev fra New York: del 4

Søndag og strålende solskinn i New York! Vi bestemte oss for å utforske områdene nord for Times Square til fots denne dagen, og satte kursen mot Rockefeller Center som ligger på 47th - 50th street mellom Sixth og Fifth Avenue.

Her var full aktivitet på skøytebanen ved Rockefeller Center!

Dette var en av de tingene som ihvertfall stod på min ønskeliste for ting å se i New York. Banen var ikke så stor som jeg hadde tenkt meg, men det så veldig kjekt ut for de som våget seg ut på skøytebanen.

Legobutikken ved Rockefeller Center! 
Her kunne man kjøpe legoklosser etter vektprinsippet.

En butikk vi bare måtte innom var Legobutikken. Her fantes det man kan tenke seg av lego, og selv om det er noen år siden ungdommene bygget med lego var det ganske fasinerende med klosser i alle regnbuens farger som kunne kjøpes som smågodt, altså etter selvplukking og vektprinsippet.

Trump Tower på Fifth Avenue!

Etter besøket ved Rockefeller Center gikk vi nordover på Fifth Avenue. Her lå det alt man kan tenke seg av dyre merkebutikker og endel high class hoteller på rad og rekke. Her ble det kun window-shopping for vår del!

Streetcarts - hot dog, pretzells og annet godt gikk unna fra vognene som er overalt i New York!

I krysset Fifth Avenue og 59th street, like ved Central Park, kom vi endelig til butikken vi hadde som ett av målene for dagens spasertur: Apple Store!

Inngangen til Apple Store på Fifth Avenue

Hele Apple Store ligger egentlig under bakkenivå, og vises kun ut mot kundene som en gedigen glassterning som ligger på fortauet med en lysende apple-logo midt inni. I glassterningen finner du trappene som tar deg under bakken og inn i butikken. Butikken er gedigen og der er mulighet for å teste alt man vil av Apple-produkter. Heldigvis er de også veldig flink på kundebehandling og vi fikk raskt hjelp til å finne produktet vi ville kjøpe samt en gratis innføringskonsultasjon. Selve kjøpet/betalingen foregikk ved teststasjonene med en portabel betalingsterminal, så ingen kassakø. Effektivt!

Etter å ha svidd av noen lapper i Apple Store fortsatte vi spaserturen nordover på Madison Avenue og inntok lunsj på 3 guyes, samme sted som forrige dagen vi var i Upper East Side-området.

Mett og god spaserte vi deretter på tvers av Central Park, til American Museum of Natural History.

Tyranosaurus Rex på American Museum of Natural History

Inngangsbilletten her var en del av heftet City Pass som vi kjøpte første dagen. Selve museet var ganske stort med masse ulike avdelinger over 4 etasjer. Husk derfor å ta med deg et museumskart for å velge ut hvilke ting dere ønsker å prioritere. I tillegg til et kjempeutvalg av utstoppede dyr og fugler var der også avdelinger som viste menneskets utvikling på ulike kontinenter, steiner og mineraler, dinosaurus sjeletter, simulering av regnskog, livet i sjøen, planetarium og en egen avdeling med levende sommerfugler. Her kunne man gå inn i selve sommerfuglrommet og oppleve sommerfugler i alle farger og størrelser mens de fløy rundt hodene på folk. Spennende!

Filmen "Natt på Museet" er forresten innspilt på American Museum of Natural History, så den må vi nok se igjen en gang :)

Etter noen timers vandring tok vi taxi tilbake til hotellet og klarte å skvise inn både litt shopping og en aldri så liten cowboystrekk før kveldens middagsmåltid.

Sushi med gullflak på toppen!

Middagen ble inntatt på en Sushi-restaurant like ved hotellet vårt i West 43 street & Seventh Avenue, like ved Hard Rock Cafè. Det var litt annen standard her enn på øvrige Sushi-restauranter jeg har vært på i Norge. Etter vi hadde bestilt mat og drikke ble vi servert varme vaskeduker til hendene, og på toppen av sushiretten var det lagt på ekte gullflak! Sushien var dessuten kjempegod og restauranten var smakfullt og elegant innredet. Toppet med god service ble det en veldig hyggelig avslutning på en dag med masse gåing og nye spennende opplevelser.

Her kan du også lese...
Reisebrev fra New York: del 1
Reisebrev fra New York: del 2
Reisebrev fra New York: del 3


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , ,