Reisebrev fra Como

Kun 35 minutter unna Statione Centrale, togstasjonen i Milano, med ekspresstog nordover ligger Como-sjøen. Como-sjøen er Italias tredje største og ligger ved grensen mot Sveits og alpene. Området er utrolig vakkert og langs sjøen ligger der masse små landsbyer. Vi tok en dagstur og besøkte byen Como.


Perrongene på Statione Centrale i Milano minner veldig om togstasjonen i Bergen...bare i gigantisk utforming!


Selve stasjonsbygningen er massivt stor og overveldende både fra innsiden og utsiden! Luftige, åpne rom og laaangt opp til taket.


Snart klar for avgang mot Como. Vi kjøpte billett med faste sitteplasser, men det var vist ikke noen som brydde seg nevneverdig om hvilke plassnummer man hadde. Det var til tider skikkelig stolleken på toget...du vet når en har satt seg feil og den som skulle sitte der har tatt et annet tilfeldig sete...og den som egentlig skulle sitte der har tatt et annet tilfeldig sete...osv. Komikk med andre ord :)


Como har en egen Fløibane, Funicolare, så vi følte oss veldig hjemme her :) Turen opp til toppen av fjellet tok ikke mer enn 5-6 minutter og var vel verdt både tidsbruk og den forholdsvis beskjedne prisen. Utsikten var fantastisk!!


Her krysses vognene på vei opp/ned.


Utsikt mot alpene og Sveits. Utrolig flott og se de snødekte toppene i det fjerne når vi selv gikk i singlett og svettet i sol og varme :)


På toppen av fjellet fant vi en koselig restaurant som vi spiste en liten lunsj på. Her serverte de kun hjemmelaget mat av lokale råvarer. Selv vinen var hjemmelaget, og faktisk helt drikkbar :)


Como by sett fra Fløibanen på vei nedover igjen. Det var litt mye vegetasjon til at vi klarte å få gode bilder av selve byen når vi var på toppen av fjellet.


Koselig båthavn med store trapper som ledet ned mot vannet. Her var det deilig å sitte og slappe av i solen :)


Luxushotellet i Como! Her skal vi bo en annen gang vi er i Como. Det hadde stor flott hage og eget svømmebasseng. Nytelse!


Helt der oppe på toppen var vi og nøt utsikten mot alpene.


Et av torgene i byen. Her var ganske stille på tidlig ettermiddag. Alle restautrantene var stengt eller hadde en "stilleperiode" før middagsgjestene ankom.


Como hadde koselige gater med massevis av småbutikker, gatemusikanter og kafeer. Her var det avslappende og gå å titte på folk og butikker. Før vi forlot Como etter rundt 4 hyggelige timer i byen, fikk vi også med oss smaken av verdens beste Gelato, en mørkebrun, fløyelsmyk utgave med sjokolade fondant smak...mmmmmmm.


Følg oss i sosiale medier:

Etiketter: , , , ,